1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. MUHTEŞEM KARŞILAMA
MUHTEŞEM KARŞILAMA

MUHTEŞEM KARŞILAMA

Başbakan Erdoğan, seçim aracının üstüne çıkarak kendini bekleyen yüz binlere seslendi. Konuşmasına Türk Halkını ve İslam Alemini selamlayarak başlayan Erdoğan, ardından Gezi Parkı olaylarına değindi..

A+A-

Sevgili kardeşlerim, sevgili Yunus diyor ki, 'Ben gelmedim kavga için, benim işim sevgi işi... Hiçbir zaman gönüller kırmanın tarafında değil, gönüller yapmanın tarafında olduk, ama dik durduk, dikleşmedik. Bizim çatışmayla işimiz olmaz, bizim vandallıkla, vurup kırmakla kırıp dökmekle işimiz olmaz.

ELİNİZE DİZİNİZE DURSUN

Kardeşlerim, biz yapmayı biliriz, altını çiziyorum, faiz lobisine rağmen buralara geldik. Ve faiz lobisi, şu anda borsada spekülasyonlara girmek suretiyle bizi tehdit ediyor. Bu milletin alın terini biz onlara yedirtmeyeceğiz. Bir bankanın genel müdürü çıkıp da çapulcu olduğunu söylüyorsa onlar karşısında bizi bulacaklardır. Biz bugünlere Türkiye ekonomisini büyüterek geldik. 'Sizin zamanınızda 5 kat daha zengin olduk' diyenler, şimdi bizimle uğraşmaya başladı. Biz buralara insanımızı yücelterek geldik, artık dünya Türkiye'yi konuşuyor. Böyle bir dönemde nerden çıktı bu işler. Herkes şunu bilsin, biz Türkiye'yi kardeşlik üzerine inşa ederek, kardeşlikle büyüterek bugünlere geldik. 76 milyonu ayırt etmedik. Birileri diyor ki, 'Başbakan yüzde 50'nin Başbakan'ı olduğunu söylüyor…' Elinize dilinize dursun. Biz bugüne kadar 76 milyonun hizmetkarı olduğumuzu söyledik. Fakat bizim karşımıza dikilenler bu hizmetler için değil, bu hizmetleri kim yapıyor diye dikildiler.

SANDIKTA BAŞARAMADILAR

Sandıkta başaramadılar, Sandık dışı yollarla başaracaklarını zannediyorlar. Kimse bizim nezdimizde ötelenmiş değildir. AK Parti iktidarının başarısı, gerginlik, çatışma kutuplaşma değildir. Artık tam anlamıyla hukuksuzluğa dönüşen eylemler derhal son bulmalıdır. Asıl oyunu görüp bu hukuksuzluktan uzak durmalıdırlar. Benim masum vatandaşlarım, ikili oyunun bu siyaset mühendisliğinden demokrasiye yönelik bu hukuksuzluk gösterilerden kendilerini arındırmalıdırlar.

Her ne yaparsak hukukla yapacağız, bunun dışındaki her yolu 76 milyon hep birlikte gayri meşru görecek, 76 milyon hep birlikte bunun karşısına dikileceğiz. Sevgili kardeşlerim siz 10 gün boyunca, aklı selimden taviz vermediniz, şimdi buradan evlerimize dağılacağız. Aklı selimlikten asla taviz vermeyeceğiz, sizi evinizde tencere tava yok değil mi, işte bu çok önemli. Siz sokaklarda tencere tavayla dolaşanlarla değilsiniz… Her birinize teşekkür ediyorum. Türkiye'nin bütün gençliğini kucaklıyorum.

EMANETİ MİLLET VERİR MİLLET ALIR

Biz nasıl demokrasi, seçimi, milli iradeye sıra gelirse, herkesin çok haklı olarak bize de saygılı olmalarını istiyoruz. Emanetçi veren millettir, emaneti alacak olan da sadece millettir. Millet dışında hiç kimse gelip de bu emanete el uzatamaz. Sandık dışında hiç kimse bu emanete kastedemez. Bu emaneti kutsal bildik, canımız gibi koruduk, canımız gibi korumaya devam edeceğiz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.