16 Aralık 2025
Altın 5911.995
BIST 11456.34
Dolar 42.6844
Euro 50.1877
Sterlin 57.1414
Ankara 1°C

‘muhteşem Süleyman’ın Av Maceraları’ Kitap Fuarında Okurla Buluşacak

‘muhteşem Süleyman’ın Av Maceraları’ Kitap Fuarında Okurla Buluşacak
Gazeteci Aytekin Gezici, ‘Resimli Adana Tarihi’ dizisinde yayınlanan ikinci kitabı ‘Muhteşem Süleyman’ın Av Maceraları’nı 19–20 Ocak tarihlerinde Çukurova TÜYAP Kitap Fuarı’nda okurları için imzalayacak.



Gazeteci Aytekin Gezici, ‘Resimli Adana Tarihi’ dizisinde yayınlanan ikinci kitabı ‘Muhteşem Süleyman’ın Av Maceraları’nı 19–20 Ocak tarihlerinde Çukurova TÜYAP Kitap Fuarı’nda okurları için imzalayacak.
Refleks Gazetesi’nde ‘Resimli Adana Tarihi’ üst başlığıyla şehir tarihine dair ilginç kesitlerin zengin görsel malzemeler eşliğinde yayınlandığı yazılardan oluşan bu ilginç kitapta bugüne kadar pek bilinmeyen detaylar hikâye ediliyor.

Kitaba adını veren ‘Muhteşem Süleyman’ın Av Maceraları’ isimli yazıda Kanuni Sultan Süleyman’ın 14 Kasım 1534 tarihinde Bağdat Seferi dönüşünde konakladığı Adana’da çıktığı av partisi anlatılıyor. Kanuni’nin seferde kendisine eşlik eden Piri Mehmet Paşa’nın Adana ve bölgesinin av hayvanlarını methetmesi üzerine Toros Dağları eteklerinde çıktığı av seferinin detaylandırıldığı kitapta şehir tarihine dair bu ve benzeri pek çok renkli anekdot yer alıyor.

İŞTE KİTAPTAN İLGİNÇ KONU BAŞLIKLARI
Kuruköprü Meydanı’nda ‘köprü’ gören var mı?, Abidin Paşa Adana’ya neredeyse denizi bile getiriyordu, Atatürk’ün ‘kahve molası’ paralara kazındı, Bahri Paşa Çeşmesi neden yıkıldı?, Ulu Camii’de ‘halkoyuyla’ seçilen Vali Vekili kimdir?, Taşköprü’yü kim yaptırdı?, Bozantı yanlışlıkla Pozantı oldu ve Adana tam olarak ne zaman kurtuldu? gibi konu başlıkları kitapta görsel malzemeler eşliğinde okura akıcı bir dille anlatılıyor.

Gezici, Resimli Adana Tarihi dizisinin ikinci kitabı olan ‘Muhteşem Süleyman’ın Av Maceraları’ isimli eserini hafta sonu Çukurova TÜYAP Kitap Fuarı’nda Refleks Gazetesi standında okurları için imzalayacak.

CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir