1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Müsiad Elazığ Başkan Vekili Tekin: Elazığ Pilot İl Olmalı
Müsiad Elazığ Başkan Vekili Tekin: Elazığ Pilot İl Olmalı

Müsiad Elazığ Başkan Vekili Tekin: Elazığ Pilot İl Olmalı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şube Başkan Vekili Selim Tekin, “Köylerdeki şebeke suyu sistemleri İl Özel İdare tarafından kurulmakta olup işletimini köy tüzel kişiliği üstlenmektedir.

A+A-

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şube Başkan Vekili Selim Tekin, “Köylerdeki şebeke suyu sistemleri İl Özel İdare tarafından kurulmakta olup işletimini köy tüzel kişiliği üstlenmektedir. Bu sistemin işletilmesi aşamasında gelen elektrik faturaları köylüler tarafından ödeniyor. Ancak çoğu zaman bu faturaların ödenmesinde aksaklık yaşandığından dağıtım firmaları sulama pompalarının elektriğini kesmekte ve bu nedenle köylü mağdur olmaktadır." dedi.

MÜSİAD Elazığ Şubesi ve Rize MÜSİAD Şubesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen 81. Genel Kurul tamamlandı. MÜSİAD Elazığ Şube Başkan Vekili Selim Tekin, 'Kimya-Metal-Maden-Mermer Sektör Kurulları ve Enerji Raporu'nda yaptığı açıklamada, "Köy şebeke suyu sistemleri için fotovoltaik sistem kurulması ile köylülerin mağduriyet giderilebilir." dedi.

Fotovoltaik sistemin kurulması için gereken kaynağın yüzde 50'sinin devlet tarafından hibe edilmesi veya köy tüzel kişiliğine uzun vadeli ve sıfır faizli kredi verilmesinin, problemin çözümüne katkı sağlayacağını ifade eden Tekin, Elazığ'da bulunan herhangi bir köyün pilot bölge seçilmesi gerektiğini belirtti. Tekin, şöyle dedi: “Elazığ'da bulunan herhangi bir köy pilot bölge seçilerek köyün tamamı şebekeye bağlı (On grid) fotovoltaik sistem ile beslenebilir. Bunun için Enerji Bakanlığı'nın vereceği bir destek sayesinde hem Türkiye'de bir ilk gerçekleşecek hem de kırsaldaki birçok bölge için örnek teşkil eden bir adım atılmış olacak. Yeraltı kaynakları için üniversite-sanayi işbirliği sağlanarak Organize Sanayi Bölgesi'nde bin metrekare kapalı alana sahip Ar-Ge tesisinin kurulması, Maden ilçesindeki bakır yataklarının Maden Tetkik ve Arama (MTA) tarafından kapsamlı bir şekilde incelenmesi, Keban ilçesinin maden potansiyelini ortaya çıkaracak MTA tarafından genel çaplı incelenmesinin yapılmasını istiyoruz."

MÜSİAD'ın 81. Genel İdari Kurulu Toplantısı'nda Elazığ'a cevaben konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Murat Mercan ise "Bakanlıktaki arkadaşlarımız bir çalışma yapsınlar size bildirsinler." dedi. Mercan'dan, Elazığ’ın pilot il olacağının sözü alındı.

Mercan, "Elazığ'daki Maden ve Keban ilçesi incelenip, bilgilerin MÜSİAD Elazığ Şube Başkanlığı'na iletilmesi gerekir. Elazığ'ı pilot il seçer miyiz? Değerlendirmemiz lazım. Ama ilk teklifi veren il Elazığ olduğu için Elazığ'a da öncülük verilme noktasında elimden geleni yapacağım. MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı'na en kısa zamanda MTA Genel Müdürü ve yenilenebilir enerji genel müdürü cevap verecek." diye ifade etti. CİHAN

MÜSİAD Elazığ Başkan Vekili Tekin: Elazığ pilot il olmalı

MÜSİAD Elazığ Başkan Vekili Tekin: Elazığ pilot il olmalı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.