1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Müslüman Kardeşler liderlerine gözaltı
Müslüman Kardeşler liderlerine gözaltı

Müslüman Kardeşler liderlerine gözaltı

Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki Mursi destekçilerine müdahale edildi. Fransız haber ajansı AFP ölü sayısını 43 olarak verirken, Müslüman Kardeşler 300 kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

A+A-

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki darbe karşıtlarına bu sabah güvenlik kuvvetleri müdahale etti.  Güvenlik güçleri, biber gazı ve plastik mermi kullandı. Müslüman Kardeşler, saldırıda gerçek mermi kullanıldığını iddia etti. Mısır İçişleri Bakanlığı ise bu iddiaları yalanladı.

Mursi taraftarları ise kendilerini taş ve molotofkokteyleriyle savunuyor. Güvenlik güçleri, 47 gündür meydanda bulunan çadırları kaldırdı. 

İHVAN: 300 ÖLÜ VAR
Müslüman Kardeşler Örgütü'nün (İhvan) liderlerinden Muhammed Bilteci, güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına yönelik katliamlarında, 300'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Müslüman Kardeşler, ölümlere rağmen gösterilere ve meydanda toplanmaya devam edeceği açıklaması da yaptı.

'ÖLÜMLERDEN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ'
Mısır hükümetinden yapılan açıklamada ise, "Yaşanan ölümlerden üzüntü duyuyoruz" denildi. Açıklamada, kamu ve devlet binalarına saldırı düzenlenmemesi uyarısında da bulunuldu.

'İHVAN LİDERLERİ GÖZALTINDA'
Güvenlik güçleri, Mursi taraftarlarının çadırlarını kaldırırken, Müslüman Kardeşler'in (İhvan) birçok liderini de gözaltına aldı. İçişleri Bakanlığı'ndan General Abdülfettah Osman, "Müslüman Kardeşler'in birçok liderini gözaltına aldık. Ancak isimlerini kamuoyuna duyurmak için henüz erken" dedi.

KENDİSİ GÖZALTINDA, KIZI YARALI
Mısır ordusunun gözaltına aldığı Müslüman Kardeşler liderleri arasında Muhammed Bilteci'nin de olduğu iddia edildi. Muhammed Bilteci'nin kızının da Adeviyye meydanındaki operasyon sırasında göğsünden ve sırtından yaralandığı ileri sürüldü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.