1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Muş'ta Çiftçilere Biçerdöver Operatörlüğü Kursu Verilecek
Muşta Çiftçilere Biçerdöver Operatörlüğü Kursu Verilecek

Muş'ta Çiftçilere Biçerdöver Operatörlüğü Kursu Verilecek

Muş merkezde 2011 yılından beri faaliyette bulunan Berce Tarım İşletmesi Muş’ da tarım ve hayvancılığın gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor.

A+A-

Muş merkezde 2011 yılından beri faaliyette bulunan Berce Tarım İşletmesi Muş’ da tarım ve hayvancılığın gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor. İlde tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi kapsamında yeni projelere imza atan işletmede modern araç gereçlerle tarım ve hayvancılığın gelişimine katkı sağlanıyor.

Tarımsal alanda dane kayıplarının önlenmesi amacıyla, 2012 model, 9 metre genişliğinde tablaya sahip biçerdöveri hizmete sunan işletme, biçerdöveri kullanacak personelleri de teknik bakımdan eğitiyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen kursda biçerdöver operatörlerine makineyi kullanma ve dane kayıplarının önlenmesi hakkında uzmanlarca eğitimler verilmeye başlandı.

Berce Tarım İşletmesi'nde çalışan 19 personele yönelik başlatılan biçerdöver operatörlüğü kursu, 13 işgününde toplam 78 saat süreli olarak verilecek. Adana Tarımsal Yayım ve Hizmet içi Eğitim Merkezi (TAYEM) Müdürlüğü'nde görevli uzmanlardan, Selim Gündüz ve Cuma Beyan tarafından verilen eğitimlere Berce Tarım İşletmesi'nde devam ediliyor. Eğitimlerde, tarımsal alanlarda dane kaybını asgariye indirmek ve yüzde 1’lere kadar yaklaştırarak verimin artırılması amaçlanıyor. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.