11 Ağustos 2026
Altın 6741.3
BIST 13758.82
Dolar 47.7337
Euro 55.1555
Sterlin 64.2741
Ankara 33°C

MUŞ’TA KAYAK SEZONU BAŞLADI

MUŞ’TA KAYAK SEZONU BAŞLADI
Muş’un en önemli kayak ve kış turizmi merkezi olan Güzeldağ Kayak Evi'nde kayak sezonu, karın erken yağması nedeniyle başladı

Muş’un en önemli kayak ve kış turizmi merkezi olan Güzeldağ Kayak Evi'nde kayak sezonu, karın erken yağması nedeniyle başladı

Muş Güzeldağ Kayak Merkezi'nde sezon açıldı. Önceki yıl kar yağışının az olması nedeni ile sezonun tamamına yakın bir kısmını kapalı geçiren kayak tesisi, hafta sonu kayak severlerin akınına uğradı.

Kar seviyesi yeterli olmamasına rağmen kayakçılara kapılarına açan tesis işletmecileri, birkaç gün içerisinde kar yağışının artmasını umduklarını ifade ederek, "Tesisimiz şu anda tam anlamı ile kayakseverlerimizin hizmetindedir." dedi.

Kayakevine gelerek, pistte incelemede bulunan Geçlik ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, tesislerin tüm imkanları ile hizmete başladığını belirtti. Vatandaşların kayak yapabilmeleri için hiçbir sıkıntının söz konusu olmadığını belirten Kartal, “bugün itibari ile hiçbir sıkıntımız yok. Muş’lu vatandaşlarımızın ve diğer komşu illerimizden gelecek olan vatandaşlarımız, istedikleri zaman istedikleri gibi gelip burada kayaklarını yapabilirler. Tabi en büyük sıkıntımız şu an kar yağışının az olmasıdır. Meteorolojinin verdiği bilgilere göre kar yağışı bekleniyor. Kar yağarsa bu kayak sezonu daha da canlı hale gelecektir. Bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz." diye konuştu.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir