17 Aralık 2025
Altın 5940.94
BIST 11305.53
Dolar 42.7241
Euro 50.1503
Sterlin 57.067
Ankara 8°C

Müşterilerine Telsiz Dağıtan Maraşlı Çay İşletmecisi Satışlarını Artırdı

Müşterilerine Telsiz Dağıtan Maraşlı Çay İşletmecisi Satışlarını Artırdı
Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet teşkilatı, itfaiye ve acil sağlık ekiplerinin önemli haberleşme araçları arasında yer alan telsizler, gelişen teknolojiyle birlikte çay ocaklarındaki yerini de aldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet teşkilatı, itfaiye ve acil sağlık ekiplerinin önemli haberleşme araçları arasında yer alan telsizler, gelişen teknolojiyle birlikte çay ocaklarındaki yerini de aldı. Kahramanmaraş'ın tarihi Bakırcılar çarşısındaki 15 metrekarelik dükkanda çay ocağı işleterek geçimini sağlayan Fatih Dişgeçmez (37), kullandığı son teknoloji ürünü telsizlerle müşterilerine VIP hizmet sunuyor.
Yaptığı yenilikle müşterilerinin memnuniyetini kazanan Fatih Dişgeçmez, çarşı esnafından el telsizi yardımıyla çay siparişi alıyor. Eski sistem diafonların arıza yapmasından sıkılan Dişgeçmez, çareyi dükkan sahiplerine telsiz dağıtmakta bulmuş. 3 bin TL’ye aldığı 15 telsizi çarşı esnafına dağıttığını aktaran Dişgeçmez, “Diafon yerine telsizle çay siparişi almaya başlayınca hem işler açıldı, hem de arızalanan diafon tellerini tamir etmek için damlarda dolaşmaktan kurtuldum” dedi.
İlkokul öğreniminin ardından 14 yaşında başladığı mesleğinde 23’üncü yılını dolduran Dişgeçmez “Son zamanlarda müşterilerimle sağlıklı bir iletişim kuramıyordum. Diafonlarda çok sık arıza meydana geliyordu. Bende telsiz almaya karar verdim. Bir ay önce aldığım 15 telsizi kapalı çarşıdaki esnaflara dağıttım. Bu sayede hem müşterilerimi sabitlemiş oldum, hemde çayları yerine daha hızlı ulaştırıyorum” diye konuştu.
Telsizin günlük çay satış miktarına da etkisi olduğunu anlatan Dişgeçmez, “Diafonlu sistemle günde 500 bardak çay satarken, yeni sistemle birlikte bu sayıyı 600 bardağa yükselttik. Teknoloji hayatın her alanında kendini gösteriyor. Bizim mesleğimizde bu şekilde faydası oldu. Her meslek erbabının kendini günün şartlarına göre yenilemesi gerekiyor. Yoksa ayakta duramazlar” ifadelerini kullandı.
Tarihi kapalı çarşı esnafları ise, beline taktığı telsizle çay servislerini zamanında ulaştıran Fatih Dişgeçmezden memnun olduklarını dile getiriyor. Daha önce yaşanan aksaklıkların tekrarlanmadığını ifade eden esnaflar, çay ocağı ile kurdukları hızlı iletişim sayesinde, çaylarını soğumadan yudumladıklarını belirtiyor.
CİHAN

Müşterilerine telsiz dağıtan Maraşlı çay işletmecisi satışlarını artırdı

Müşterilerine telsiz dağıtan Maraşlı çay işletmecisi satışlarını artırdı

Müşterilerine telsiz dağıtan Maraşlı çay işletmecisi satışlarını artırdı

Müşterilerine telsiz dağıtan Maraşlı çay işletmecisi satışlarını artırdı

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir