22 Ağustos 2026
Altın 7106.56
BIST 14514.82
Dolar 47.9625
Euro 56.0616
Sterlin 65.441
Ankara 17°C

Mut Kaymakamı Yenidoğan: Motosiklet Karne Hediyesi Olamaz

Mut Kaymakamı Yenidoğan: Motosiklet Karne Hediyesi Olamaz
Mersin'in Mut İlçesi Kaymakamı Osman Yenidoğan, ailelerden çocuklarına karne hediyesi olarak motosiklet almamalarını istedi. Motosikl

Motosiklet sürücülerinin genelde yaşlarının küçük olduğuna dikkat çeken Yenidoğan, "Motosiklet karne hediyesi olamaz. Çocuklarına motosiklet alan aileler onları tehlikenin içine atıyor. Aileler çocuklarına zarar vermeyecek başka hediyeler almalı." dedi.

Yenidoğan, İlçe Emniyet Müdürü Selim Kan ile düzenlediği basın toplantısında motosikletlere yönelik trafik denetimlerinin keyfi yapıldığı yolundaki iddiaların asılsız olduğunu dile getirdi.

Mut'ta motosikletlere yönelik 2 aydır yoğun bir şekilde devam eden denetimlerden şikâyetlerin arttığını dile getiren Yenidoğan ve uygulamanın keyfi yapılmadığını söyledi. Yenidoğan, "Devlet kanun ve kurallarla idare edilir. Keyfi olarak hiçbir şey yapılamaz. Her şey kanunlar çerçevesinde yapılır. İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği genelgede, motosiklet konusunda 27 Eylül'e kadar günde en az ikişer saat olmak üzere denetim yapılmasını bu denetim sonuçlarının da her hafta sonu rapor edilerek Emniyet Genel Müdürlüğü'ne iletilmesi isteniyor." diye konuştu.

Emniyet Müdürü Selim Kan ise, motosiklet denetim sırasında ehliyet, plaka, kask ve sürücünün yaşının denetlendiğini belirterek, yapılan bu denetimlere de halkın duyarlı olarak kendilerine destek vermelerini istedi.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir