24 Aralık 2025
Altın 6177.449
BIST 11290.36
Dolar 42.8405
Euro 50.658
Sterlin 58.0364
Ankara 5°C

Namaz İçin Duranlar Mimar Sinan’a Ait Eserlerin Minyatürleriyle Karşılaşıyor

Namaz İçin Duranlar Mimar Sinan’a Ait Eserlerin Minyatürleriyle Karşılaşıyor
Kayseri’de yol üzerindeki bir parkta minare ve kubbesi bulunan yapıyı görenler, namaz kılmak için durduklarında muhtarlık bürosuyla karşılaşıyor. Göre...

Kayseri’de yol üzerindeki bir parkta minare ve kubbesi bulunan yapıyı görenler, namaz kılmak için durduklarında muhtarlık bürosuyla karşılaşıyor. Görenlerin ilgisini çeken emitasyon yapı, Kayseri-Malatya karayolu üzerindeki Mim-Sin bölgesi civarında bulunuyor.

Çatısında küçük bir minare, cami kubbesi, kemerli köprü, su yolu, çeşme ve yanları şelale olan yapı, özellikle bölgeye yabancı sürücülerin namaz molası vermek için durduğu bir mekan haline gelmiş.

Hiç beklemedikleri bir yapıyla karşılaşan vatandaşlara bilgi veren Muhtar Mehmet Seda; bölgenin, Mimarsinan Belediyesi iken Kayseri Melikgazi ilçesine bağlandığını ve Fatih Mahallesi ismini aldığını belirtti. Seda, 15 sene önce dönemin Belediye Başkanı İsa Eser tarafından yaptırılan eserin emitasyon olduğunu söyledi.

Mahalle Muhtarı Seda, Belediye Başkanı Eser’in Mimar Sinan’ın Kayserili olduğunu anlatabilmek için O’nun Osmanlı coğrafyasında yaptığı eserlerden birer parça alarak böyle bir yapıyı inşa ettirdiğini anlattı.

Yapının kenarlarının ise şelale şeklinde düzenlendiğini aktaran Seda, “Minare ve kubbeye bakarak burayı mescit zannedip gelen çok sayıda kişi oluyor. Biz de onlara, yapının sadece Kayserili olan Mimar Sinan’ın değişik coğrafyalarda yaptığı eserlerden izler taşıdığını anlatıyoruz. İsteyenlere de muhtarlık bürosunun bir köşesinde namaz kılmaları için yer gösteriyoruz.” diye konuştu.

Yoldan geçerken, yanında bulunan kişinin uyarısıyla geri gelen Abdullah Oğuz, küçük bir mescit görmeyi beklerken muhtarlık bürosuyla karşılaşmanın kendisini şaşırttığını söyledi. Oğuz, "Mimar Sinan’ın Kayserili olduğunu anlatmak ve O’nun asırlardır ayakta kalan yapılar inşa ettiği mesajını vermek adına güzel bir çalışma olmuş.” dedi.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir