1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. NATO'dan Rusya'ya mesaj
NATOdan Rusyaya mesaj

NATO'dan Rusya'ya mesaj

Rasmussen, Rusya'nın tüm uyarılara rağmen ihlale devam ettiğini açıkladı!

A+A-

NATO üyesi ülkeler Ukrayna'daki gelişmeleri görüşmek üzere İttifak'ın Brüksel'deki karargahında bir araya geldi.

Toplantı sonrası konuşan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Rusya'nın uluslararası toplumdan gelen tüm uyarılara rağmen Ukrayna'nın bağımsızlığını ihlale devam ettiğini belirtti.

Daimi temsilciler düzeyinde gerçekleşen toplantı, Ukrayna'daki gelişmelerden en yakından etkilenen ülkelerden olan Polonya'nın İttifak'ın kurucu anlaşmasının 4'üncü maddesini işletmesi üzerine toplandı.

Toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Genel Sekreter Rasmussen, Rusya'nın Ukrayna'nın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünü uluslararası toplumun tüm uyarılarına rağmen ihlale devam ettiğini açıkladı.

Rasmussen gelişmelerin Avro-Atlantik bölgesinin güvenlik ve istikrarı açısından ciddi etkilerinin olduğuna dikkat çekti, ittifak üyelerinin güçlü bir dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

NATO'nun krizin barışçıl yollarla çözümü için harcanan yapıcı çabaları desteklemeye devam edeceği de Rasmussen'in açıklamalarında yer aldı.

Rasmussen, yarın gerçekleşecek olan NATO-Rusya Konseyi toplantısı vasıtasıyla da Moskova yönetimi ile temasa geçileceğini açıkladı.

Gelişmeleri yakından takip eden NATO, Ukrayna'daki krizin Avrupa'nın kalbinde ve tüm ittifak üyelerinin güvenliğini tehdit eden yüzyılın en büyük krizi olduğu görüşünde...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.