1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Ne İşimiz Var Bizim Suriye'de?"
Ne İşimiz Var Bizim Suriyede?

"Ne İşimiz Var Bizim Suriye'de?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye konusunda hükümetin iyi bir politika yürütmediğini savundu.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye konusunda hükümetin iyi bir politika yürütmediğini savunarak,“Ne işimiz var bizim Suriye’de? Biz neden dışarıdan terör örgütlerini getirip, eline silah verip Türkiye’de eğitip Suriye’ye göndererek, ‘git kardeşini öldür’ diyoruz?” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden davet edilen muhtarlarla Wow Hotel’de akşam yemeğinde bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, partisinin muhtarlarla ilgili meclise sunduğu kanun teklifi hakkında bilgi verdi. Burada muhtarlara hitap eden Kılıçdaroğlu, “Muhtarları dinledik ve çözüm haline getirdik. Bu kitaptaki taahhütler bizim taahhütlerimizdir. Burada söz konusu olan vaatler için CHP olarak biz kanun teklifimizi meclise verdik. İktidar partisi ‘evet’ derse bunların tamamı yasalaşacaktır. Demokrasinin en saf ve en doğru tecelli ettiği seçimler muhtarlık seçimleridir. Muhtarlar kendi propagandasını yapar. Arada kimse yoktur. Milletvekilliği böyle değil. O nedenle bizim seçim kanununun değişmesi lazım” dedi.

CHP’nin çözüm sürecine karşı olduğu iddialarını yalanlayan Kılıçdaroğlu, “Bir süreç konusu yaşıyoruz. Kimisi barış süreci diyor, kimisi çözüm süreci diyor. Adına ne derlerse desinler. Bu ülkede yaşayan 76 milyon vatandaşın ortak arzusu bu ülkede terörün bitmesi ve silahların susmasıdır. Ben bizzat sayın Başbakan’a gittim. Bu sorunun nasıl çözülmesi gerektiğini kendisine anlattım. Yöntemini de söyledim. Parlamentoda komisyon kuralım ve her siyasi partiden eşit sayıda milletvekili olsun, kanaat önderi olsun dedim. 30-35 yıldır bu iş silahla çözülmüyor. Çözümlenmemesinin nedeni de siyaset kurumunun üstüne düşen görevi yapmamasıdır. Bir süreç başladı. Ne olduğunu kimse bilmiyor. Biz kaygılarımızı dile getiriyoruz. Kaygıları dile getirmek barışa karşı olmak anlamında değildir. Zaman zaman CHP’nin sürece karşı olduğu propagandası yapılır. Sürece karşı olup da ne yaptık? Bir şey mi yaptık? Bu tür propagandalara da inanmamanızı isterim. Bizim arzu ettiğimiz, bu ülkede huzurun ve barışın gelmesidir. Sayın Başbakan konuşmuyor, ‘bana güvenin’ diyor. İyi de ben sana güvenmek zorunda mıyım? Sana güvenmem için senin düşünceni bilmem lazım. Biz bir şeye destek vermek istersek önce onu bilmek isteriz. Bu da benim en doğal hakkım” ifadelerini kullandı.

Hükümetin Suriye politikasını da eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, “Suriye konusunda iyi bir politika gütmüyoruz. Ne işimiz var bizim Suriye’de? Suriye’de yaşayanların akrabaları Türkiye’de. Türkiye’de yaşayanların akrabaları Suriye’de. Biz neden dışarıdan terör örgütlerini getirip, eline silah verip Türkiye’de eğitip Suriye’ye göndererek, ‘git kardeşini öldür’ diyoruz? Bir yerde yangın varsa yangının üzerine söndürmek için suyla gidilir. Biz benzinle gidiyoruz, yangını biraz daha parlatıyoruz. Sonunda fatura bizim vatandaşlara çıkıyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından muhtarlarla yemek yedi. CİHAN

Kılıçdaroğlu: Ne işimiz var bizim Suriye'de?

Kılıçdaroğlu: Ne işimiz var bizim Suriye'de?

Kılıçdaroğlu: Ne işimiz var bizim Suriye'de?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.