17 Aralık 2025
Altın 5935.731
BIST 11276.83
Dolar 42.7168
Euro 50.0999
Sterlin 56.9629
Ankara 5°C

NECİP FAZIL, PANELLE ANILDI!

NECİP FAZIL, PANELLE ANILDI!
Sultanbeyli Belediyesi, Necip Fazıl Kısakürek’i vefatının 30. senesinde tertip ettiği Üstad’a Selam’ paneliyle andı.

Sultanbeyli Belediyesi, Necip Fazıl Kısakürek’i vefatının 30. senesinde tertip ettiği Üstad’a Selam’ paneliyle andı.

Moderatörlüğünü Adem Turan’ın yaptığı panelde Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan ve Ali Haydar Haksal konuştu. Ali Haydar Haksal Necip Fazıl’ın Büyük Doğu Mecmuası hakkında bilgiler verirken, Gürdoğan ise düşünce ve eylemlerine değindi.

Necip Fazıl’ın Büyük Doğu Mecmuası’nı zor şartlar altında çıkardığını ifade eden Haksal, “Üstad Necip Fazıl, Büyük Doğu Mecmuası’nı çıkarmak için büyük çaba harcadı. Yazılarından dolayı üstadın matbaasına saldırdılar, hatta mahkum oldu." dedi. Necip Fazıl’ın mücadelesinin önemine değinen Haksal, bugün ondan etkilenen büyük bir kuşağın yetiştiğini ifade etti. Ünlü şair ve fikir adamının pek çok aydının düşüncelerini beslediğini dile getirdi.

Haksal’ın ardından konuşan Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan, Kısakürek’in gönül insanı olduğunu belirtti. Kısakürek’in Çile kitabında yeni dünyasını anlattığını kaydeden Gürdoğan, “Çile şiirinde sanatın Allah’ı aramak olduğunu söyler. Necip Fazıl bizim kuşağa tasavvufu sevdiren kişidir.” dedi. Necip Fazıl’ın sıradışı bir insan olduğunun söyleyen Gürdoğan, “Çok cömertti. Herkese yardım ederdi. Eylemciydi, düşünürdü, politikacıydı, kısacası her şeydi. Kendinden her konuda çok emindi.” diye konuştu. Gürdoğan, Necip Fazıl’ın gücünü bulunduğu yerden değil düşüncesinden aldığının altını çizdi.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir