18 Aralık 2025
Altın 5955.771
BIST 11286.81
Dolar 42.7079
Euro 50.2461
Sterlin 57.1859
Ankara -6°C

Nevruz Ve Paskalya Bayramı Tatiline Gelen İranlı Ve Avrupalı Turistler Manavgat Şelalesi'nde Buluştu

Nevruz Ve Paskalya Bayramı Tatiline Gelen İranlı Ve Avrupalı Turistler Manavgat Şelalesi'nde Buluştu
Nevruz ve Paskalya Bayramı tatili için Türkiye'ye tatile gelen İranlı ve Avrupalı turistler Manavgat Şelalesi'nde buluştu. Nevruz Bayramı tatili için...
Nevruz ve Paskalya Bayramı tatili için Türkiye'ye tatile gelen İranlı ve Avrupalı turistler Manavgat Şelalesi'nde buluştu. Nevruz Bayramı tatili için 14 günlüğüne Antalya'ya gelen İranlı turistler, Beşkonak Köprülü Kanyon'da rafting ve ırmakta bot turu yaptıktan sonra dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi'ni görmeye geliyor.

Nevruz tatili için Antalya'ya gelen Acemlerin, Manavgat Şelalesi esnafının yüzünü güldürdüğünü belirten İşletme Şefi Tekin Başoğlu, Paskalya ve Nevruz'dan ötürü çağlayanda Doğu ile Batılı turistlerin buluştuğunu ifade etti.

İranlı turistlerin yemek, içecek, hediyelik eşya ve tekstil ürünlerini almada para harcamadan çekinmediklerini belirten Başoğlu, şelalede turizm sezonunu 4 Nisan'da Paskalya tatiliyle birlikte açacaklarını söyledi. Başoğlu, çağlayanda bir haftadır İranlı turist hareketliliği yaşadıklarını kaydetti.

Başoğlu, "Paskalya Bayramı'na sayılı günler kala Orta Avrupalı turistler şelaleyi canlandırmaya başladı. Çağlayanda bir haftadır İranlı turistlerin ziyaretleri var. İranlı turistler esnafın yüzünü güldürdü. 4 Nisan'da İranlı turistler ülkelerine dönecek, ardından bu sefer Avrupalılar Paskalya için gelecek. 2 gündür Alman, Hollandalı, İngiliz ve Belçikalı turist yoğunluğu yaşıyoruz. Nevruz ve Paskalya bayramları doğulu turistlerle batılı turistleri Manavgat Şelalesi'nde buluşturdu." diye konuştu.

Pamfilya Turizm Seyahat Acentesi Antalya Genel Müdürü Cihan Çelebi, Manavgat'ta getirdikleri İranlı turistleri rafting ve bot turu yaptıktan sonra gezdirmek için Manavgat Şelalesi'ne götürdüklerini söyledi. Bir hafta içinde 7 bine yakın Farslıyı Manavgat Irmağı ve Köprülü Kanyon'da bot turu ve rafting yaptırdıklarını belirten Cihan Çelebi, İranlı turistlerin şelaleyi çok sevdiklerini ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiklerini kaydetti. Çelebi, Nevruz tatili bitiminde Paskalya Bayramı için gelen Alman, İngiliz, Hollandalı, Belçikalı, Avusturyalı, Çekli ve Norveçli turistleri Manavgat Şelalesi'ni gezdireceklerini söyledi.

Tahran Üniversitesi Tıp Fakültesi 3 sınıf öğrencisi Zeynep Melaşin, hayatında ilk defa Türkiye'ye geldiğini ve Manavgat Şelalesi'ni çok beğendiğini söyledi.

Manavgat'ın Sarılar Belde Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, 2010 yılında dünyaca ünlü çağlayanı 1 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.

Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası (MSSPO) Başkanı Sami Dursun Doğan ise turizm sezonu öncesi Pazartesi ve Perşembe pazarlarında Avrupalı turist hareketliliğinin yavaş yavaş başladığını ifade etti.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir