19 Aralık 2025
Altın 5977.594
BIST 11341.9
Dolar 42.808
Euro 50.2093
Sterlin 57.2181
Ankara 7°C

Nevşehir Belediyesi Zabıtası, 5 Bin 503 İşyerini Denetledi

Nevşehir Belediyesi Zabıtası, 5 Bin 503 İşyerini Denetledi
Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından geçtiğimiz yıl 5 bin 503 işyeri denetimi gerçekleştirilirken, eksiklikleri belirlenen işyerlerine ilişkin olarak da durum tespit tutanağı düzenlendi.

Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından geçtiğimiz yıl 5 bin 503 işyeri denetimi gerçekleştirilirken, eksiklikleri belirlenen işyerlerine ilişkin olarak da durum tespit tutanağı düzenlendi.

Geçen yıl içerisinde Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün yanı sıra 153 Çağrı Merkezi kanalıyla vatandaşlardan gelen yazılı ve sözlü şikayetler değerlendirilerek sonuçlandırıldı. Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetim çalışmalarında, 70 seyyar satıcıya idari para cezası uygulanırken, çevreyi kirletme, rahatsız etme ve görüntü kirliliğine neden oldukları gerekçesiyle 36 kişiye de Kabahatler Kanunu’na muhalefetten cezai işlem uygulandı. Geçen yıl gerçekleştirilen denetim çalışmalarında vatandaşların çöplerini belirlenen saatler içerisinde dışarı çıkartmaya etkin şekilde uyduğu da gözlendi. Sadece geçen yıl içerisinde zamansız çöp çıkartan 3 vatandaşa idari para cezası uygulandı.

Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çoğunluğu trafik kazalarının oluşturduğu nedenlere dayalı olarak belediye malına zarar verdikleri belirlenen 18 kişi hakkında da yine cezai yaptırım uyguladı.
10 ‘u kapalı yolcu durağı ve 7 si de modern taksi durağının geçtiğimiz yıl hizmete kazandırıldığı Nevşehir’de, Zabıta ekipleri, kent içerisinde servis taşımacığı yapan 182 servis aracına yönetmelik kapsamında toplu taşıma ve güzergah izin belgesi verdi. Nevşehir Belediyesi Meclisi tarafından kabul edilen Taksi Durakları ve Ticari Taksi Toplu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde de 35 taksi sürücüsüne toplu taşıma izni veren Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri geçen yıl içerisinde, yolcu taşıma araç sahiplerinin kurallara uygun hareket etmedikleri belirledikleri 16 sürücü ile Karayolları Taşıma Kanununa aykırı davranış içerisinde bulundukları tespit edilen 14 sürücü hakkında da yine idari para cezası uyguladı.

Yapılan denetim ve kontrollerde 5326 sayılı Kabahatler Kanunu uyarınca, 272 cezai işlem uygulanırken, araçları ile yaya işgali yapan 19 sürücüye de yine Kabahatler Kanununun ilgili maddeleri uyarınca idari para cezası uygulandı.
CİHAN

Nevşehir Belediyesi zabıtası, 5 bin 503 işyerini denetledi

Nevşehir Belediyesi zabıtası, 5 bin 503 işyerini denetledi

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir