05 Kasım 2026
Altın 6634.01
BIST 11524.4
Dolar 50.0422
Euro 56.3935
Sterlin 67.3052
Ankara 14°C

Nevşehir’de 14 Tarihi Eser Yakalandı

Nevşehir’de 14 Tarihi Eser Yakalandı
Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda, bir kamyonet içerisinde 14 adet tarihi eser yakalandı!!

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda, bir kamyonet içerisinde 14 adet tarihi eser yakalandı.

Jandarma ekipleri, Nevşehir’in Ürgüp ilçesi Ortahisar kasabasında ikamet etmekte olan bir şahsın elinde tarihi eser niteliği taşıyan parçalar olduğu ve bunları satmak üzere Nevşehir’e, il merkezine kamyonet tipi araçla getireceği duyumunu aldı. Ürgüp İlçe Cumhuriyet Savcılığı'na bilgi verilerek alınan talimata istinaden araç, Ortahisar kasabasında durdurularak yapılan aramada, tarihi eser niteliği taşıyan 14 adet muhtelif eser ele geçirildi.

Olay sonrasında yakalanan 2 şüpheli, Ürgüp Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile ifadelerinin alınmasını müteakip serbest bırakıldı. Ele geçirilen muhtelif parçalar, Müze Müdürlüğü personelinin tarihi eser niteliği taşıdıklarına dair rapor vermeleri üzerine, cumhuriyet savcısının talimatı ile Ürgüp Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir