21 Ağustos 2026
Altın 7081.66
BIST 14489.09
Dolar 48.0587
Euro 56.2996
Sterlin 65.4294
Ankara 30°C

Niğde Toprak-su Tahlil Laboratuarına İki Adet Su Tahlil Cihazı

Niğde Toprak-su Tahlil Laboratuarına İki Adet Su Tahlil Cihazı
Niğde Valisi Âlim Barut, beraberinde İl Genel Başkanı Nuri Ayduğan ile İl Özel İdaresi Toprak-Su Tahlil laboratuarında incelemelerde bulundu ve yeni alınan iki adet su tahlil cihazını hizmete sundu. Laboratuvar ç

Laboratuvar çalışmaları hakkında il özel idare yetkililerinden bilgi alan Barut, laboratuvarın teknolojik gelişmelere uygun olarak modernize edildiğini bundan sonra da modernize çalışmalarının devam edeceğini belirterek, Niğde İl Özel İdare çatısı altında çiftçinin tüm ihtiyaçlarına cevap verir bir laboratuvar tesis edileceğinin altını çizdi.

Barut, İl Özel İdare Toprak-Su Laboratuvarı incelemeleri esnasında yaptığı açıklamasında, Niğde'nin tarıma dayalı ekonomisinin olduğunu hatırlatarak, çiftçinin üretimini artırmak için mutlaka ve mutlaka toprak analizlerini yaptırmasın önemli olduğunu kaydetti. Barut, üreticinin verimi artırmak için toprağını tanıması gerektiğini ve toprağın ihtiyacına göre gerekli katkı maddesini toprağa vermesi gerektiğini, bunun da İl Özel İdaresi laboratuvarından alınacak sonuçlar ışığında olabileceğini kaydetti. Bilinçsiz yapılan tarım sonunda hem toprağın çoraklaşacağını hem de verim kaybının yaşanacağını dile getiren Barut, Niğde üreticisinin toprağını çoraklaştırmadan iyi bir hasat yapmasının hem il ekonomisini olumlu yönde etkileyeceğini hem de üreticinin kendi ekonomik durumunu iyileştireceğinin altını çizdi.

Tarımsal sulama alanında da önemli çalışmalar yapıldığını kaydeden Barut, il genelinde bir çok noktada İl Özel İdare eliyle gölet inşaatlarının devam ettiğini hatırlatarak, üretici için su kaynakları oluşturduklarını, laboratuar hizmeti verdiklerini ifade ederek, üreticinin tüm ihtiyaçlarının düşünülerek imkanlar dahilinde tüm hizmetlerin seferber edildiğinin altını çizdi. Bu bağlamda tarımsal desteklemelere de değinen Barut, her yıl olduğu gibi bu yıl da çiftçilere tohumluk desteği sağlanacağını belirtti.

Vali Âlim Barut İl Özel İdare Toprak-Su Labarotuvarı incelemeleri esnasında yaptığı açıklamasında şunları kaydetti: "Niğde İl Özel İdaresi Toprak-Su tahlil laboratuvarı hakkında bilgiler aldık. Çiftçilerimizin tahlillerinin nasıl yapıldığını yerinde gördük. Laboratuvarımızda su tahlil yapılmasına imkan sağlayacak olan iki adet yeni cihazı da hizmete sunduk. Teknolojik gelişmeler ışığında ve üreticimizin ihtiyaçları çerçevesinde laboratuvarımızı modernize etme çalışmalarımız devam edecek. Üreticinin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilen bir laboratuvar oluşturmak hedeflerimiz arasındadır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir