16 Aralık 2025
Altın 5912.372
BIST 11348.83
Dolar 42.6954
Euro 50.2547
Sterlin 57.3376
Ankara 4°C

Niğdelilier Yazıcıoğlu'nu Dualarla Andı

Niğdelilier Yazıcıoğlu'nu Dualarla Andı
Büyük Birlik Partisi'nin Merhum Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün yıldönümünde Niğde Dışarı Camii'nde okunan mevlid-i şerifle anıldı.

Geçen yıl 25 Mart tarihinde, helikopterinin düşmesiyle hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu, tüm Türkiye'yi hüzne boğmuştu. Vefatının 1.yılında sevenleri, merhumu dualarla andı.

Mevlid-i Şerif öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Büyük Birlik Partisi Niğde İl Başkanı Bünyamin Karataş, "Bugün burada şehit liderimiz, ebedi siyasi liderimiz merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ruhuna mevlid-i şerif okutmak üzere toplandık. Elbette dini vecibelerimiz gereği hem hatim duası hem de mevlid-i şerifler okutacağız. Perşembe günü Ankara'da kabri başında bir anma programı tertip edildi. Niğde il teşkilatı olarak ta Niğde Dışarı Camii'nde mevlid-i şerif tertipledik. Ankara'dan gelen misafirlerimiz var. Genel Başkan Yardımcımız sayın Üzeyir Tunç ve Merkez Karar Kurulu Üyemiz Durmuş Ali Özbey buradalar. Tabi Türkiye'nin her yerinde bütün il teşkilatlarında şu anda bu tür programlar yapılmakta." dedi.

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ilgili medyada çok şey yazıldığın ifade eden Karataş, üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala olayın sıcaklığının devam ettiğini söyledi. Karataş, "Onun cefakâr davranışları, hayatı, hayat tarzı bugüne kadar ortaya koyduğu dik duruşu ilkeleri hala insanımızın gönlünde, adeta silinmeyecek derecede yer etmiş durumda. Tabii ki milletimizin bu yoğun teveccühünün mutlaka bir sebebi var. En önemli sebebi bizce tüm millet olarak çok şey kaybettik. Değerlerimiz birçoğunu yitirdik, bu değerlerimizin nadide insanlardan biri olarak herkes Yazıcıoğlu'ndan kendine bir parça buldu. Dolayısıyla taraflı, tarafsız aynı görüşte olsun olmasın herkesin takdirini kazanmış bir liderin yanında olmaktan bizde oldukça onurluyuz." şeklinde konuştu.

Muhsin Yazıcıoğlu'nu anma programına katılmak üzere Ankara'dan gelen Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç ise, "Böyle bir bahar gününde Niğde'de bulunmaktan gurur duydum. Tabi 25 Mart 2009 ile 25 mart 2010'u hatırladığımız zaman aradaki havanın farkını milletimiz görüyor. Birinde hep beraber üşüdük ama bugün bu güzel güneşin altında ısınıyoruz. Tabii ki Allah'tan gelen takdiri ilahi, yapacak bir şey yok. 25 Mart, 31 Mart tarihleri arası birisi vefat tarihi, diğeri defin tarihi büyük birlik partisi olarak, Muhsin Yazıcıoğlu haftası olarak ilan ettik. Bunları söylerken, hemen şunu da belirtmek istiyorum. Muhsin Yazıcıoğlu'nu biz sadece bu tarihlerde anmıyoruz. Her gün onunla beraberiz." diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir