21 Ağustos 2026
Altın 7143.02
BIST 14514.82
Dolar 48.0573
Euro 56.1741
Sterlin 65.4721
Ankara 27°C

Niğde'ye Katı Atık Depolama Tesisi Kuruluyor

Niğde'ye Katı Atık Depolama Tesisi Kuruluyor
Niğde ve çevresindeki dokuz belediyenin çöplerini döktüğü Amas çöplük olmaktan kurtulacak. Tesisin ya

Tesisin yapımı için geçen ay yapılan ihale süreci, yüklenici firma ile Niğde Belediyesi arasında imzalanan sözleşmeyle tamamlandı.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, katı atık depolama tesisinin yapımının bir yıl içinde tamamlanacağını belirtti. Sözleşmenin imzalanması sırasında projeye ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Akdoğan, firmaya yer teslimini yaptıklarını belirtti.

Bundan sonra işin yüklenici firmaya düştüğünü belirten Akdoğan "Katı Atık Depolama Birliği'mizin yaptığı bu ihalede Niğde Belediyesi olarak 11 milyon 383 bin 346 TL ile çıktığımız ihaleyi yüzde 52'lik bir kırımla 5 milyon 897 bin 614 TL bedelle Ak-Eli İnşaat Ticaret LTD. ŞTİ kazanmış bulunmaktadır. Niğde'mizde uzun süredir Amas Mevkiinde vahşi depolama yöntemiyle atılan çöplerimiz 12 ay sonra düzenli bir şekilde depolanacak. 12 ay sonra Katı Atık Birliğimizin başlattığı bu proje tamamlanacak ve bundan sonraki süreçte hem çevre sağlığını hem de çevre kirliliğini önlemiş olacağız. Şehrimiz ve belediyemiz için bu proje önemli bir proje, on tane belediyemizi ilgilendiriyor. Zaten Çevre Bakanlığı 2014 yılına kadar bu projeye bütün belediyelerin dahil olması mecburiyetini getirdi." şeklinde konuştu.

Katı atık depolama tesisi için geçen ay 11 milyon 383 bin 346 TL bedel ile ihaleye çıkılmıştı. İhaleyi yüzde 52'lik kırımla 5 milyon 383 bin 346 TL'ye Ak-Eli İnşaat Ticaret Ltd. Şti. kazanmıştı.

Çevre Orman Bakanlığı'nın 1.2 milyon TL'lik desteğiyle tamamlanan ihaleyle yapılacak tesisle birlikte, Niğde'nin ve Katı Atık Depo İşletme Birliği'ne bağlı belediyelerin çöp sorunu ortadan kalkacak. Tesis, Hıdırlık Mevkii'nde 850 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek. Başkan Akdoğan, Niğde'de çöplerin şu anda döküldüğü Amas Mevkiindeki alanın da bu tesisin yapımıyla birilikte rehabilite edilebileceğini sözlerine ekledi.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir