Niğde'nin bir tarım kenti olduğunu vurgulayan Ayduğan, İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi olarak 2010 yılı içerisinde en büyük hedeflerinin gölet sayısını artırmak olduğunun altını çizdi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ayduğan, "AK Parti iktidarı döneminde Niğde'mize 25'e yakın gölet yapıldı. Bu sayı şimdi 40'a ulaştı. Bizden önce 15 tane gölet vardı. Bu da bizim tarıma verdiğimiz önemi ortaya koymaktadır." şeklinde konuştu.
İl Genel Meclisi olarak 2010 yılı içerisinde en büyük hedeflerinin gölet sayısını artırmak olduğunu ifade eden Ayduğan, "Çiftçilerimize destek amacıyla bir laboratuarımız vardı. Burada da toprak tahlili yapan cihazlarımız vardı ama biz bu cihazları yeniledik. 43 bin TL'ye işleri kolaylaştırmak ve hızlı toprak tahlili yapabilmek için yeni bir cihaz aldık. Yer altından suları tahlil eden ve daha verimli ürünler alabilmek için de su tahlil cihazı aldık. Bu cihazlar sayesinde çiftçilerimiz daha kaliteli ve daha yüksek verim alabileceklerdir. Önümüzdeki günlerde bir tane de yaprak tahlili cihazı alacağız. Toprak, su ve yaprak tahlili yaparak çiftçimizin daha bilinçli, daha kaliteli tarım yapmasını sağlayacağız." dedi.
