08 Şubat 2026
Altın 6942.65
BIST 12433.5
Dolar 43.5991
Euro 51.57
Sterlin 59.326
Ankara 7°C

Nijerya'daki terör saldırısına kınama

Nijerya'daki terör saldırısına kınama
Türkiye, Nijerya'nın kuzeydoğu bölgesindeki Yobe eyaletinde, dün bir okula düzenlenen ve en az 40 öğrencinin hayatını kaybettiği terör eylemini şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu menfur eylem, terörizmin, gençlerimizin geleceğini yok etmeyi hedefleyen karanlık yüzünü bir kez daha gözler önüne sermektedir." denildi.

Nijerya halkının birlik ve dayanışma içinde hareket ederek, karşı karşıya kaldığı bu tehlikenin üstesinden geleceğine inanıldığı belirtilen açıklamada, "Ülkede son dönemde artan şiddet sarmalının bir an önce son bulmasını diliyoruz. Bu vesilesiyle, dost ve kardeş Nijerya Hükümeti ve halkıyla güçlü dayanışma duygularımızı bir kez daha ifade ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir