17 Aralık 2025
Altın 5928.013
BIST 11328.27
Dolar 42.7212
Euro 50.097
Sterlin 56.9851
Ankara 3°C

Nobel Tıp Ödülü'nün Verileceği Kişiyi Tahmin Ettiler

Nobel Tıp Ödülü'nün Verileceği Kişiyi Tahmin Ettiler
Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Nobel Tıp Ödülü Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenen Nobel Tıp Ödülü’nü tahmin yarışması sonuçlandı.

Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Nobel Tıp Ödülü Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenen Nobel Tıp Ödülü’nü tahmin yarışması sonuçlandı. Bu yılki ödülün, kök hücre çalışması yapan bilimadamı Shinya Yamanaka'ya verileceğini bilen Fatma Sevde Coşkun birinci oldu.

"Doğru Tahmin" ve "En İyi Hazırlanmış Tahmin" kategorilerinde düzenlenen yarışmada katılımcılar, Nobel jürisinden önce bu yıl tıp ödülünü alacak bilimadamlarını tespit etmeye çalıştı. Türkiye’deki bütün üniversite ve liselere açık yarışmaya ilgi büyük oldu. Bu yılki Nobel Tıp Ödülü'nün verildiği İngiliz John B.Gordon ve Japon Shinya Yamanaka'dan birini tahmin eden Coşkun, yarışmayı kazanmış oldu.

Topluluğun danışmanlığını yapan Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Süleyman Kuyumcu, ilk defa düzenledikleri yarışmayı gelenek haline getireceklerini söyledi. Kuyumcu, “Yarışmaya katılanların dünya çapındaki üst düzey bilimsel çalışmalar hakkında fikir sahibi olması, ne tür çalışma konularının insanlığa daha faydalı olacağı hakkında vizyon kazanması asıl hedefimizdi. Böyle bir yarışmayla aynı zamanda Nobel Tıp Ödülü'nün ülkemizin gündeminde daha fazla yer almasını da hedefledik.” dedi.

BUGÜN TAHMİN, YARIN GERÇEK ÖDÜL

Ödül töreninde konuşan Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, yarışmacıları kutlayarak, bugün Nobel ödülünü tahmin edenlerin, hayalini kuranların yarın gerçek ödüle ulaşacağına inancını dile getirdi. Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri verildi. Birinci Coşkun, ödülünü Rektör Prof. Dr. Yusuf Erdoğan’ın elinden aldı. En İyi Hazırlanmış Tahmin kategorisinde ise Merve Atıcı birinci, Melih Çamcı ikinci ve Ali Fahri Akdağ üçüncü oldu. Lise öğrencilerini teşvik amacıyla verilen jüri özel ödülünü, Özel Yamanlar Malhun Hatun Fen Lisesi’nden Kübranur Özvural ve Karşıyaka Anadolu Lisesi’nden Zeynep Şevval Çokay paylaştı. Her iki kategoride de dereceye girenlere iPad, cep telefonu ve fotoğraf makinesi gibi ödüller verildi. CİHAN

Nobel Tıp Ödülü'nün verileceği kişiyi tahmin ettiler

Nobel Tıp Ödülü'nün verileceği kişiyi tahmin ettiler

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir