21 Haziran 2026
Altın 6204.71
BIST 14734.5
Dolar 46.4089
Euro 53.2515
Sterlin 61.2875
Ankara 25°C

O komisyon kuruluyor!

O komisyon kuruluyor!
Yurt dışına kaçırılan kültür varlıklarının iadelerinin sağlanması ve mevcut kültür varlıklarının korunması için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla meclis araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin TBMM kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre; yurt dışına kaçırılan kültür varlıklarının tespit edilerek  iadelerinin sağlanması ve mevcut kültür varlıklarının korunması için alınması  gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla 12 üyeden oluşan meclis araştırması  komisyonu kurulacak.

Başkan, başkanvekili, sözcü ve katip seçiminden itibaren 3 ay süreyle  çalışacak komisyon, gerektiğinde Ankara dışında da çalışacak.

Söz konusu karar, 27 Temmuz'da TBMM Genel Kurulunun 120'nci birleşimde  alındı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir