17 Aralık 2025
Altın 5908.321
BIST 11348.83
Dolar 42.6938
Euro 50.1994
Sterlin 57.2859
Ankara 3°C

O müdüre kritik görev

O müdüre kritik görev
BDP milletvekilleri ile 'Ben çocuk katillerinin elini sıkmam' diyerek tokalaşmayan Emniyet Müdürü Aydın, Ataşe olarak Danimarka’ya atandı!
ANKARA - İzinsiz nevruz gösterileri sırasında BDP milletvekilleri ile tartışan ve ‘Ben çocuk katillerinin elini sıkmam’’ diyen Siirt eski Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın Danimarka’nın Başkenti Kopenhag’a Emniyet ataşesi olarak atandı. Aydın’ın görev yapacağı Danimarka’da, PKK terör örgütümün yoğun faaliyetleri bulunuyor ve Roj TV de bu ülkeden yayın yapıyor.

İçişleri Bakanlığı kararnamesi ile bazı ülkelerdeki Büyükelçiliklere Emniyet Ataşeleri atandı. Bakü Büyükelçiliğine Giresun eski Emniyet Müdürü Cemal Levent, Brüksel Büyükelçiliğine Koryma Daire Başkanı Hüseyin Tunçoğlu, Hartum Büyükelçiliği Ardahan eski Emniyet Müdürü Abdurrahman Yılmaz ve Kopenhag Büyükelçiliğine de Kayseri eski Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın atandı.

Daha önce Siirt’te görev yapan Cuma Ali Aydın, 2008 yılındaki Nevruz gösterileri sırasında BDP milletvekilleri ile tartışmıştı. Siirt’teki gösteriler sırasında milletvekili Akın Birdal, Emniyet Müdürüne elini uzatıp tokalaşmak istemiş, bunun üzerine il Emniyet Müdürü Aydın, "Ben terör örgütünü terörist ilan etmeyenlerin, çocuk katillerinin elini sıkmam’’ demişti. Milletvekilleri Aysel Tuğluk, Akın Birdal ve Osman Özçelik ile tartışan Aydın, yasal olmayan kutlamaya izin vermemişti..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir