05 Mayıs 2026
Altın 6656.12
BIST 14495.77
Dolar 45.2143
Euro 52.9694
Sterlin 61.1855
Ankara 14°C

Obama, İran için İsrail'e rest çekti!

Obama, İran için İsrail'e rest çekti!
İsrail'in ABD ile İran'ı karşı karşıya getirme hevesi, Obama'nın yaptığı son açıklama ile kursağında kalacak. Obama, İsrail'in sürekli olarak İran konusunda ABD'yi savaşa teşvik edici açıklamalarından bıkmış durumda..

Beyaz Saray, İsrail hükümetinin ve Başbakan Netanyahu'nun Obama'nın İran politikasını her fırsatta eleştirmesine kızgın.

Üst düzey yetkililer, İsrail'in  Obama'nın İran ile çatışmayı engellemek için fiyatı ne olursa olsun her şartı kabul ettiği yönündeki eleştirileri kabul etmiyor!

Haaretz'in haberine göre, bir Amerikan yetkilisi :"Anlıyoruz ki İsrail hükümetinin kamuoyundan İran konusunda sert desteği var. Amerika , İran ile gerekirse çatışmaya girmekten kaçınmıyor. Ancak, yaptırımlar, İran'da yeni yönetim ve uluslarası koalisyon, sorunu diplomatik yönden çözüme ulaştırma olasılığını ortaya koydu ve biz buşansı tepmek istemiyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir