17 Aralık 2025
Altın 5932.015
BIST 11348.83
Dolar 42.6886
Euro 50.1169
Sterlin 57.2433
Ankara -1°C

Öcalan'dan Bdp'lilere Azar!

Öcalan'dan Bdp'lilere Azar!
Öcalan, Barış ve Demokrasi Partili Belediye Başkanlarının Kck Yapılanmasının İçerisinde Olmasına Sinirlendi.
Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan, Barış ve Demokrasi Partili (BDP) belediye başkanlarının KCK yapılanmasının içerisinde olmasına sinirlendi.

Avukatlarıyla yaptığı haftalık görüşme notları PKK'ya yakın internet sitelerinde yayınlanan Öcalan, KCK'nın illegal bir yapılanma olduğunu vurguladı. KCK'nın başının Kandil olduğunu belirten Öcalan, yapının içerisindeki belediye başkanlarına kızgınlığını şöyle ifade ediyor:

"KCK'nin bir sürü yerde örgütlenmeleri vardır, Türkiye içinde de yapılanmaları vardır. KCK ile legal siyaset ayrıdır. Belediye başkanlarının, siyasetçilerin bu oluşumun üyesi olmamaları gerekir. Seçilmişler, KCK'nın Türkiye'de yasal olmadığını bilir, buna göre davranmalılar." Öcalan, KCK soruşturması kapsamında belediye başkanlarının tutuklanmasını da 'provokasyon' olarak değerlendirdi.

BDP yöneticilerine talimatların yer aldığı görüşme notlarında Öcalan, BDP'ye "Sadece Kürtlerin değil Türkiye'nin partisi ol" diyor. Öcalan ayrıca, "feminist, çevreci ve dürüst Alevileri partiye dahil" edilmesini istiyor. Siyasal örgütlüğün yükseltilmesini isteyen Öcalan, 2010 yılında demokratik mücadele verilmesini gerektiğini kaydediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir