1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ödemiş 1. Süt Ürünleri Festivali Başladı
Ödemiş 1. Süt Ürünleri Festivali Başladı

Ödemiş 1. Süt Ürünleri Festivali Başladı

İzmir’in toplam süt üretiminin yüzde 50′sini, Türkiye ihtiyacının ise yüzde 10′unu karşılayan Ödemiş ilçesinde 1.

A+A-

İzmir’in toplam süt üretiminin yüzde 50′sini, Türkiye ihtiyacının ise yüzde 10′unu karşılayan Ödemiş ilçesinde 1. Süt Ürünleri Festivali düzenleniyor. İl genelinde 450 binin üzerindeki büyükbaş hayvanın yaklaşık yarısı Küçük Menderes havzasında bulunuyor. Havzanın merkezi konumundaki Ödemiş'teki festivalin açılışına Kaymakamı Abdullah Dölek, Belediye Başkanı Bekir Keskin, Ödemiş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş, İzmir ve Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürleri, daire amirleri, Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Protokol üyelerinin konuşmalarının ardından son teknolojiyle üretilen sütlerden elde edilen mamullerin sergilendiği stantlar gezildi. Ödemişli mandıracılardan Nilsan Süt Mamulleri yöneticisi Mutahhar Yiyen, festivalin kendi büyüklüğünün ve değerinin farkında olmayan sektör adına çok faydalı olacağını söyledi. Yiyen, “Bu organizasyonun amacı, Türkiye ortalamasına göre hatırı sayılır bir rakam olan 833 ton gibi günlük üretimi gözönüne sermek ve mamullerimizin tanıtımını yaparak ilçe ekonomisini canlandırmak. Yurt çapında üretim ve satış yapan büyük markalar da sütlerinin büyük kısmını ilçemizden temin etmektedir. Ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ülke genelinde yaptığı analizlerde, Ödemiş’te üretilen süt mamullerinde hiçbir katkı maddesine rastlanmamıştır. Sektör olarak Ödemiş Belediyesi öncülüğünde, yine Türkiye’de bir ilk olan mandıra peynir altı atık sularının özel kanallarla bir noktada toplanması ve belediyenin arıtmasından önce ön arıtmaya tâbi tutulması da ayrı bir başarı ve çevrecilik örneğidir. Sektörün tüm üyeleriyle halkımızı ve üreticilerimizi festivale davet ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Çeşitli yarışmalar, eğlenceler ve konserler düzenlenecek Ödemiş 1. Süt Ürünleri Festivali, 3 Haziran 2013'e kadar devam edecek, CİHAN

Ödemiş 1. Süt Ürünleri Festivali başladı

Ödemiş 1. Süt Ürünleri Festivali başladı

Ödemiş 1. Süt Ürünleri Festivali başladı

Ödemiş 1. Süt Ürünleri Festivali başladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.