17 Aralık 2025
Altın 5921.631
BIST 11348.83
Dolar 42.691
Euro 50.1617
Sterlin 57.3064
Ankara 1°C

"ofis'in Zararına Fındık Satması Üreticiyi Madur Eder

"ofis'in Zararına Fındık Satması Üreticiyi Madur Eder
Ordu Fındık Üreticileri Derneği Başkanı Zekeriya Kara, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satmasının üreticiye yapılmış bir ihanet olacağını söyledi. TMO'nun kesinlikl

TMO'nun kesinlikle fındık satmaması gerektiğini savunan Kara, "Şu anda Ofis'in fındık satması üreticiyi intihara sürükler. Bu git kardeşim kendine kıy demektir. Bu sene zaten fındık üretimi az oldu. Geçen senenin üçte biri kadar üretim ancak var. Yani geçen seninin üçte biri kadar gelir elde edecek üretici. Bu durumda fındık değerinde satılacak ki zararını telefi edebilsin. Böyle bir durumda Ofis'in fındık satması fiyatları dibe çeker. Bu üreticiye ihanettir." dedi.

"Ofis fındık satacak-satmayacak" tartışmasının bile fındığın pazarda değerini bulmasına engel oluşturduğunu dile getiren Kara, Toprak Mahsulleri Ofisi'ni şu sözlerle tehdit etti: "Ofis yanlış bir işe kalkışıp bizi de yanlışa sürüklemesin. Bize depolarını yaktırmasın. Ofisin fındık satması üreticiye yapılan bir hainlik olur. Bizi dağa çıkartmasınlar. Bu aralar zaten dağdan gelenlere ilgi var. Artık bizim haksızlık karşısında sus-pus eli kolu bağlı durmamızı beklemesinler."

Ofisin fındık satmasından daha acı bir durum olduğunu aktaran Kara, "O da bu kararı birkaç ihracatçının baskısı ile almaları olur. Fındıkta bir oyuna gelinip milyonlarca üreticinin birkaç kişiye tercih edilerek onların sözleri doğrultusunda tam da fındık değerini bulmaya doğru giderken bunun yapılması acıdan büyük acı bir durumdur. Bana asıl üzerinde durulması gereken de budur. Çünkü bir oyun bir kere yapılırsa bin kere de milyon kere de yapılır. Kimler nasıl ve hangi halkla Ofisin elindeki fındığı istemektedir. Ofisi fındığı satacaksa zamanı geldiğinde geçen yılda olduğu zarar ederek değil aksine kar ederek satmalıdır." şeklinde konuştu. (CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir