17 Aralık 2025
Altın 5938.934
BIST 11286.81
Dolar 42.7227
Euro 50.2422
Sterlin 57.2611
Ankara 6°C

Öğrenciler Süt Ödülüyle İsraf Etmemeyi Öğreniyor

Öğrenciler Süt Ödülüyle İsraf Etmemeyi Öğreniyor
Ordu'nun Kumru ilçesindeki Kumru Anaokulu'nun öğrencileri, evden getirdikleri bayatlamış ekmeklere karşılık süt hediyesi alarak israf etmemeyi öğreniyor.

Ordu'nun Kumru ilçesindeki Kumru Anaokulu'nun öğrencileri, evden getirdikleri bayatlamış ekmeklere karşılık süt hediyesi alarak israf etmemeyi öğreniyor. Okul tarafından başlatılan "Bayat Ekmek Getir, 1 Litre Sütü Götür" kampanyasına katılanlar öğrenciler arasında haftada bir çekiliş yapılarak sütleri veriliyor.

Kumru Anaokulu Müdürü Selami Ataman, yaptığı açıklamada, "Üç hafta kadar önce başlattığımız kampanyada hedefimiz, çocuklarımızın israf etmemeyi öğrenmesi. Bu etkinliğimize, çocukların yanısıra öğretmen ve velilerimiz de iştirak etti. Kampanyanın ilk günlerindeki gibi çok fazla bayat ekmek gelmemesi bizleri sevindiriyor. Maksadın hasıl olduğunu, daha az ekmeğin bayatlayacağını düşünüyoruz. Tarım Bakanlığı'nın verilerine göre ülkemizde yıllık üretilen 123 milyon adet ekmeğin 6 milyonu israf ediliyor. Biz de bu israfın azalması için çocuklarımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz." dedi.

Kampanyada şimdiye kadar yaklaşık 15 litre süt dağıtıldı. Biriken bayat ekmekler ise üç günde bir süt ineği olan bir kadına gönderiliyor. O da karşılığında öğrencilere haftada 5 litre süt veriyor. CİHAN

Öğrenciler süt ödülüyle israf etmemeyi öğreniyor

Öğrenciler süt ödülüyle israf etmemeyi öğreniyor

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir