Mersin Üniversitesi'nde öğrencilere 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü nedeniyle, Çanakkale Savaşı'nda kahramanların öğle yemeği olan buğday çorbası, hoşaf ve kuru ekmekten oluşan menüden ikram edildi.
Mersin Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Harun Uzun yaptığı açıklamada toplumun en büyük sorunlarından birinin vefasızlık olduğunu belirtti. Tarihi şanlı olup da vefasız ikinci bir milleti göstermenin imkansız olduğunu dile getiren Uzun, “Bu yıl Çanakkale'de azlığı temsil edip çokluğa galip gelen Kürt, Türk, Arap, Çerkez, Acem olan dedelerimizi bir günlük yiyecekleri olan buğday çorbası, hoşaf ve kuru ekmekten oluşan menüsünü tüm arkadaşlarımıza ücretsiz bir şekilde ikram ettik” diye konuştu.
Amaçlarının öğrenciler olarak o günleri unutmadıklarını ve hatıralarına sahip çıkmaya çalıştıklarını göstermek olduğunu ifade eden Uzun şöyle devam etti: “Bugün ülkemizdeki sorunların en büyük ilacının Çanakkale ruhunun eksikliği olduğunu söyleyebiliriz. Bizler Çanakkale’yi unutmadık ve hep hatıralarımızda tutacağız. Allah o günleri bu millete bir daha yaşatmasın.” CİHAN
Kaynak: