17 Aralık 2025
Altın 5958.473
BIST 11348.83
Dolar 42.7148
Euro 50.1388
Sterlin 57.1905
Ankara -2°C

"Öğrencilere Pozitif Düşüncelerle Yaklaşın"

"Öğrencilere Pozitif Düşüncelerle Yaklaşın"
Fethiye Eğitimciler Birliği Derneği'nin (FEBDER) davetlisi olarak Muğla'nın Fethiye ilçesine gelen Eğitimci Yazar Fatih Kalkınç, öğrencilerin pozitif düşünce ile yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Fethiye Eğitimciler Birliği Derneği'nin (FEBDER) davetlisi olarak Muğla'nın Fethiye ilçesine gelen Eğitimci Yazar Fatih Kalkınç, öğrencilerin pozitif düşünce ile yetiştirilmesi gerektiğini söyledi. Pozitif düşüncenin aile hayatı başta olmak üzere çocuğun gelişiminde önemli katkı koyduğuna değinen Kalkınç, çocukların olumsuz düşünce ve konuşmalardan uzak tutulmasını istedi.

    FEBDER tarafından gerçekleştirilen seminer Şehit Fethibey İlköğretim Okulu konferans salonunda gerçekleştirildi. Eğitimci Yazar Fatih Kalkınç'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Fethiye'de görev yapan öğretmenlerin yanı sıra bazı veliler de katıldı. Konferans öncesinde konuşan FEBDER Başkanı Tevfik Günlü, 2011 yılı Nisan ayında kurulan derneğin, öğretmenleri aydınlık yüzlerle buluşturmaya devam ettiğini kaydetti. Öğretmenleri motive etmek için çalışmalara ara vermeden sürdüreceklerini ifade eden Günlü, "Öğretmenlerimizi motive etmeliyiz ki onların elinde çocuklarımız en iyi şekilde eğitilsin. Bu yolda devam ederken zaman zaman kendimizi yenilememizin vazgeçilmez bir şart olduğunun bilinciyle bugün bu güzel atmosferde bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bir araya geldik çünkü kendisini yenilemeyen hiçbir insan başkasına moral veremez. Karanlık ve sığ ortamlarda mümbit ürünler yeşermez. Biz de durağanlıktan kurtulmak ve içimizdeki öğrenme ve öğretme aşkıyla yolumuza devam edeceğiz." dedi.

    FEBDER Başkanı Günlü'nün ardından konuşan Eğitimci Yazar Fatih Kalkınç, çocuk gelişiminde öğretmenlerin önemine dikkat çekti. Öğretmenlere öğrencilere karşı pozitif olmaları önerisinde bulunan Kalkınç, pozitif düşüncenin aile hayatına ve öğrenci başarısına olumlu etkilediğini ifade etti. Kalkınç, "Olumsuz söylemler ve davranışlar gerek çocuklarda gerekse öğrencilerde negatif sonuçlar sağlar. Yaşananlar veya öğretilmesi gerekenleri yine olumlu sözcüklerle onlara aktarmak gerekir. Böylelikle onların pozitif düşüncelere kapılıp iyi şeyler üretmesinin önü açılmış olacaktır. Burada öğretmenlerimize büyük görev düşmektedir." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir