Okulun temel atma töreninde konuşan Sakarya Valisi Hüseyin Atak, eğitime büyük önem verdiklerini söyledi. Okulların fiziki yapıların iyileştirilmesi yanında eğitim kalitesinin de yükseltilmesi için çalıştıklarını ifade eden Atak, "Bu okullarımızda vatanımıza, milletimize hayırlı evlatlar yetişmesini diliyoruz." dedi. Bir taraftan devlet, diğer taraftan hayırsever vatandaşların desteğiyle fiziki yapıdan kaynaklanan sorunların çözüldüğünü dile getiren Atak şunları kaydetti: "17 Ağustos depreminde 66 okul ağır hasar görerek eğitim verilemez hale geldi. Bu okullar prefabrik yapılarda eğitimlerini sürdürmeye başladı. Benim göreve geldiğim üç sene önce 39 okul hala prefabrik yapıda eğitim veriyordu. Bu gün bu sayı 6'ya düşmüştür. 3 yılda 30 okulun yapımını bitirdik."
Sakarya Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı da eğitim işinin fedakarlık istediğini belirterek, sosyal sorumluluk kapsamında gösterdiği hassasiyetten dolayı Enka Vakfı'na teşekkür etti. Enka Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Alparslan Tansu ise çağı yakalamanın eğitimle mümkün olacağını dile getirerek, erdemli insan yetiştirilmesinin de ancak eğitimle sağlanabileceğini vurguladı. İnsan ve topluma katkı vermeyi kutsal saydıklarının altını çizen Tansu, vakfın bu yolda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını sözlerine ekledi.
ÖĞRENCİLER OKUL YOLUNA KALDIRIM VE ÜST GEÇİT İSTEDİ
Karasu Caddesi'ndeki okul yolunda kaldırım bulunmaması sebebiyle, karayolu kenarından her gün ölümle burun buruna okula gitmek zorunda kalan öğrenciler törene katılan yetkililerden okula yol kenarına kaldırım ve üst geçit yapılmasını istedi. Sakarya Valisi Hüseyin Atak, talebi törende bulunan belediye başkanlarına ileterek gerekenin kısa sürede yapılacağını kaydetti.
16 derslikli zemin üstü bir kat olarak projelendirilen Berna Yılmaz İlköğretim Okulu 1 milyon 100 bin TL'ye mal olacak ve 2010-2011 eğitim-öğretim yılına açılacak. Halen prefabrik yapıda eğitim veren okulda 220 öğrenci bulunuyor. (CİHAN)

