Özel Serhat Anadolu-Fen Lisesi ve Özel Serhat Bahar Anadolu Lisesi öğrencileri 2 Nisan Van’ın kurtuluşunu, ilin plakası olan ‘65’ adet fotoğraftan oluşan bir sergi ile kutladı.
Özel Serhat Eğitim Kurumları, Van’ın düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor. Okul idarecileri, kurtuluş etkinlikleri kapsamında 9. ve 10. sınıfta okuyan öğrenciler arasında ‘Dünden Bugüne Van’ konulu bir fotoğraf sergisi planladı. Mart ayı içerisinde duyurusu yapılan sergi için öğrenciler kendi objektiflerinden ölümsüzleştirdikleri Van’ın tarihi ve turistik ören yerleri ile aile arşivlerinde bulunan siyah-beyaz dahil olmak üzere 1000 adet fotoğrafı idareye teslim etti. Okul yöneticileri de oluşturdukları bir değerlendirme ekibiyle Van’ın plakasına işaret eden ‘65’ adet fotoğrafı sergi için seçti. Seçilen fotoğraflar okul idaresi tarafından çerçevelendirilerek Edremit yolu üzerinde bulunan Özel Serhat Anadolu-Fen Lisesi’nin girişinde sergilenmeye başlandı.
Öğrenci velilerinin de katıldığı mütevazı bir açılışta sergilenen fotoğraflarda, Van ilinin eski fotoğrafları başta olmak üzere Başkale ilçesindeki peri bacaları ve travertenler, Akdamar Adası, Van Gölü, Muradiye Şelalesi, kent merkezi gibi eserler yer alıyor.
Özel Serhat Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hayrettin Kaya sergi için fotoğraf getiren öğrencilere ve ailelerine teşekkür etti. CİHAN

