1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Öğrencilerin Sbs Heyecanı
Öğrencilerin Sbs Heyecanı

Öğrencilerin Sbs Heyecanı

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) saat 10.

A+A-

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) saat 10.00'da başladı. Öğrenciler velileri ile birlikte sabah saatlerinde sınava girecekleri okulların bahçesinde bekledi. En az öğrenciler kadar heyecanlı oldukları gözlenen aileler, Kur'an-ı Kerim okuyarak çocuklarına dua etti.

1 milyon 127 bin 211 öğrenci Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) giriyor. Sabahın erken saatlerinde okulların bahçesinin dolduran öğrenciler ve velilerin bekleyişi salonların açılması ile sona erdi. Çocuklarına sarılarak onlara başarı dileyen velilerin heyecanı ise öğrencilerden daha fazlaydı. Sınav heyacanının olmadığını belirten Enver Ayas isimli bir öğrenci, “Heyecanımızı yenmek için okulumuzda ve dersanemizde seri sınavlarımız vardı. Günlük iki deneme sınavı olmuştuk. İyi bir sınav geçeceğini düşünüyorum. Fazla bir heyecanım da yok.” dedi.

Anne Gülsüm Ayas ise oğlunun bu sınava iyi hazırlandığını belirterek, “Çocuklar kadar biz de heyecanlıyız. Büyük süreç için hazırlandık yani. İnşallah iyi geçer. Çocuğumuz elinden gelen gayretleri gösterdi. Okulun yanı sıra dersane ve etüt merkezlerine de gitti. Güzel bir sonuç bekliyoruz inşallah.” diye konuştu.

Oğlunun sınavda olduğunu dile getiren Mehmet Çelik isimli bir veli, onlar gibi kendilerinin de heyecanlı olduğunu, iyi bir sonuç almalarını beklediklerini dile getirdi.

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin saat 10.00’da SBS’nin gayet güzel bir şekilde devam başladığını, bu zamana kadar hiçbir olumsuz vakanın yaşanmadığını vurgulayarak, gerekli tüm önlemlerin alındığı bilgisini verdi. Gaziantep’te 28 bin öğrencinin sınava açıklayan Serin, tüm öğrencilere başarılar diledi. CİHAN

Öğrencilerin SBS heyecanı

Öğrencilerin SBS heyecanı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.