1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Öğretmen Evi Müdürü,Rüşvet Aldığı Paraları Makamındaki Gizli Kasada Saklamış/2
Öğretmen Evi Müdürü,Rüşvet Aldığı Paraları Makamındaki Gizli Kasada Saklamış/2

Öğretmen Evi Müdürü,Rüşvet Aldığı Paraları Makamındaki Gizli Kasada Saklamış/2

Eskişehir'de polis tarafından, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne düzenlenen yolsuzluk operasyonunda, gözaltına alınan zanlılardan 9'u adliyeye sevk edildi.

A+A-
Eskişehir'de polis tarafından, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne düzenlenen yolsuzluk operasyonunda, gözaltına alınan zanlılardan 9'u adliyeye sevk edildi. Zanlılardan, Öğretmen Evi Müdürü H.G.'nin iş yerinde gizli kasasının bulunduğu ve firmalardan rüşvet olarak aldığı paraları bir süre burada sakladığı öğrenildi. Aynı operasyon kapsamında gözaltına alınan ve dün adliye çıkarılan 5 zanlının ise serbest bırakıldığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre, polis, Eskişehir Öğretmen Evi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve kentteki bazı okullardaki malzeme alımlarında, ihalelere fesat karıştırıldığı, zimmet ve rüşvet olayları olduğu ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Planlı ve koordineli çalışma sonunda polis, Öğretmen Evi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile kentteki bazı okullardaki malzeme alımlarında usulsüzlük yapıldığı, bazı Milli Eğitim çalışanlarının gizli ortağı olduğu şirketler vasıtasıyla ihalelerden haksız kazanç sağladığı, zimmet, rüşvet olaylarının yaşandığını belirledi.

Cumhuriyet Savcısının izni ile kentteki, başta Öğretmen Evi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere çeşitli noktalara eş zamanlı operasyon düzenleyen Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Ekipleri, Öğretmen Evi Müdürü H.G., Satın Alma Müdür Yardımcısı S.G., İl Milli Eğitim Müdürlüğü Satın Alma Müdürü M.Ş., Şube Müdürü Z. Ç. ve bir memur ile işadamlarının da aralarında bulunduğu 17 kişiyi gözaltına aldı. Polis, Öğretmen Evi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bazı bilgisayar, laptop ve evrakları ile işadamlarının bilgisayar ve evraklarına el koyarak incelemeye aldı.

Zanlılardan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Satın Alma Müdürü M.Ş. ile Şube Müdürü Z.Ç. ile birlikte 3 kişi, önceki gün savcının talimatıyla Emniyetteki ifadesinin ardından, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Emniyetteki ifadeleri tamamlanan ve dün adliye ye çıkarılan zanlılardan 5'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bugün Emniyetteki sorguları tamamlanan Öğretmen Evi Müdürü H.G., Öğretmen Evi Satın Alma Müdür Yardımcısı S.G., Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nde memur İ. K., Öğretmen Evi kuaförü G. Y., mobilyacı R. F., temizlik şirketi sahibi C.B., E.U., müzik şirketi sahibi M.E. ve Ö.G. adliyeye sevk edildi.

Zanlıların, Öğretmen Evi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile okullara malzeme alımı ihalelerine usulsüzlük karıştırarak haksız kazanç elde ettikleri, zimmet, rüşvet suçlarından adliyeye sevk edildikleri belirtildi.

Bu arada, operasyonla birlikte ilginç ayrıntılar da ortaya çıktı. Öğretmen Evi Müdürü H.G.'nin, kurumda çalışan 3 bayanla gönül ilişkisi yaşadığı, bu bayanlardan birinin eşinin konuyu yetkililere bildirerek, "Ne olur bu işe sahip çıkın, eşimi ve ailemi kaybetmek üzereyim." diyerek, yardım istediği belirtildi.

"MÜDÜR'ÜN MAKAMINDA GİZLİ KASASI VARMIŞ"

Ayrıca, Öğretmen Evi'nde yapılan aramada, Müdür H.G'nin makam odasında gizli kasasının olduğu ortaya çıktı. Müdürün, Öğretmen Evi'yle iş yapan çok sayıda esnaftan rüşvet aldığı ve bu paraları gizli kasasında bir süre sakladığı kaydedildi.

Ayrıca, Müdür'ün Eskişehir Öğretmen Evi'nde faaliyet gösteren kuaför, temizlik şirketi ile müzik şirketinin gizli ortağı olduğu, bir yıl içinde üç Öğretmen Evi'nin temizliğine yetecek kadar malzeme alındığı da saptandı. Yine, Müdür'ün gizli ortağı olduğu temizlik şirketine Milli Eğitim İl Müdürlüğü'ndeki bazı ihalelerin verildiği belirlenirken, Öğretmen Evi'ne alınmamış birçok malzemenin alınmış gibi gösterildiği ve bu malzemelerin depoda görünmediği de belirlendi. Öğretmen Evi'ne hep aynı firmalardan alım yapılabilmesi için başka firmalardan hazır olarak alınmış kaşeli teklif mektupları da müdürün gizli kasasından çıktığı öğrenildi.

Maç izlemek amacıyla öğretmenlerden alınan paralar ile kurumda kalan bazı müşterileri, kalmadı gibi gösterip paraları zimmetine geçirdiği iddia edilen müdürün, rüşvet alışının gizli kamerayla tespit edildiği, son olarak bir şirketten seri numaraları belirlenmiş 6 bin TL'yi rüşvet olarak alırken suçüstü yapıldığı vurgulandı.

Ayrıca, Milli Eğitim'deki yolsuzluk işleriyle ilgili Eskişehir'deki bazı siyasi partilerin başkanlarının da bağlantısının olduğu iddia edildi.

DEVLET, İKİ TRİLYON ZARARA UĞRATILMIŞ!!

Yapılan incelemelerde, Öğretmen Evi ve Milli Eğitimde, bu işlerden devletin 1.5 trilyon civarında zarara uğratıldığı ileri sürüldü. Müdür H.G.'nin göreve geldiği bir yıldan bu yana, Öğretmen Evi'nde 60'ın üzerinde yolsuzluk olayının yapıldığının belirlendiği ve bu işlerden elde edilen paralardan bir kısmının, Milli Eğitim'de konuyla bağlantısı olduğu ileri sürülen kişilere, zarf içerisinde bir aracıyla gönderildiği kaydedildi.

Bu arada, polisin Öğretmen Evi Müdürlüğü ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasındaki ihalelerle ilgili bağlantıyı araştırmaya devam ediyor.

Öte yandan, Eskişehir'deki bazı sivil toplum kuruluşları ile siyasi partiler birer açıklama yaparak, eğitimde yaşanan söz konusu yolsuzluk hadisenin hiç hoş olmadığını ve Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan'ın istifa etmesi gerektiğini bildirdiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.