1. YAZARLAR

  2. Gülen AYDIN

  3. Öğretmenlerimizin Günü Kutlu Olsun!
Gülen AYDIN

Gülen AYDIN

Yazarın Tüm Yazıları >

Öğretmenlerimizin Günü Kutlu Olsun!

A+A-

‘24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN’

 

Hiç unutmuyorum bir öğretmenimiz derdi ki;  “En zekilerinizin öğretmen ve subay olmasını isterim. Nedenini sorarsanız; bu iki mesleğin de hatasının telafisi yoktur!...”

 

Gerçekten de hoca çok doğru söylemişti.. Bu gün, bir inşaat mühendisi bir hata yapar ve bir bina yıkılır; 50–100 insan ölebilir. Bir doktor hata yapar, bir hasta ölür. Bir hâkim hata yapar, bir insan haksız yere idam edilebilir. Ama bir öğretmen hata yaparsa, yanlış bir bilgiyi on binlerce öğrenci öğrenir ve bu bilgiyle en yüksek kademelere çıkar, o hata da kolay kolay düzeltilemez. Aynı şekilde savaşta komutan hata yaparsa, binlerce asker ölebilir. Vatan toprağı elden gidebilir. Düşmana diyebilir misiniz ‘Bunu saymayalım, siz geri gidin, tekrar savaşalım!’ Enver Paşa’nın hatasıyla 90 bin insanımızın Sarıkamış’ta donarak şehit olmalarını düşünün! Yine Kurtuluş Savaşı’nda Yunan Ordusu Polatlı’ya dayandığında Atatürk’ümüzün dehası, o üstün zekâsı olmasaydı ve o hata yapsaydı; bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti olur muydu?

 

Eğitime ne kadar önem verdiğini, eğitimi veren öğretmene her ay açık çek veren İngiltere ne güzel gösteriyor. Orada öğretmene maaş verilmiyor. Öğretmen, her ayki ihtiyacını açık çeke yazarak parasını alıyor. Japon’ların eğitime verdiği değeri şuradan anlıyoruz. Bu ülkede eğitim üç yaşında başlıyormuş. Hatta bir yaşında başlatmak için, çalışmaları devam ediyormuş!

 

Birde bize bakalım. Belki birkaç iyileştirme yapılıyor ama öğretmenlerimiz hala ciddi geçim sıkıntısı çekiyor. 'Her çocuk Dünya’ya pırıl pırıl gelir. Onu kirleten biz insanlarız. Bugün çocukların, gençlerin her zamankinden daha fazla bu bilgi donanımına ihtiyacı var. Onları bu bilgi zırhıyla donatmazsak; sokakta, internetlerde, okullarda onları bekleyen binlerce tehlike var. Ve her geçen gün bu tehlike daha da yaklaşmakta..'

 

İşte her ne olursa olsun; bütün bu zor şartlarda dahi öğretmenlerimiz aydınlık yarınlar  için rehberimiz olmuşlar ve olmaya da devam edeceklerdir!! Bu bağlamda, ilkokul hocam FATMA ÖZÜPEK YALÇIN ve diğer tüm öğretmenlerim bu çok özel ve anlamlı gününü buradan kutluyorum.

 

Başöğretmen ATATÜRK olmak üzere tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü Şimdiden Kutlu Olsun!

imagescaollbqw.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.