1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Okullar Arası Ses Yarışmasının Birincileri Belli Oldu
Okullar Arası Ses Yarışmasının Birincileri Belli Oldu

Okullar Arası Ses Yarışmasının Birincileri Belli Oldu

Sultanbeyli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ortaokullar ve liseler arası ses yarışması yapılan finalle son buldu.

A+A-

Sultanbeyli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ortaokullar ve liseler arası ses yarışması yapılan finalle son buldu. 26 öğrencinin katıldığı ses yarışmasında katılımcılar birbirinden güzel eserler seslendirdi.

Yarışmada kıyasıya bir mücadele vardı. İki kategoride yapılan yarışmaya ortaokul kategorisinde 18, lise kategorisinde ise 8 öğrenci katıldı. Yarışmanın ödül törenin Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ile öğrenci ve öğretmenler konuk oldu.

Törende söz alan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, gençlerin eğitimlerine önem verdikleri kadar kültürel ve sanatsal ilerlemelerine de eğildiklerini dile getirdi. Keskin, şöyle devam etti:

“Yeni okullarımızın ve sunduğumuz eğitim fırsatlarının yanı sıra düzenlediğimiz kültür etkinlikleriyle, festivallerle, yarışmalarla ve hizmete aldığımız gençlik merkezleri ile kültür ve sanatta ilçe gençlerimizin hem çevre ilçelere gitmeden bu faaliyetlerden faydalanmasını, hem de bu etkinliklerle sanata olan yeteneklerini ortaya çıkarmayı hedefliyoruz.”

Gençlerin daha iyi yetişebilmesi için yeni adımlar attıklarını vurgulayan Keskin, “Gençlerimizin bireysel gelişimlerinde örgün eğitim kadar kültürel seviyeleri de büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta hizmete açtığımız ve ilçe gençlerimize armağan ettiğimiz İstanbulensis Gençlik Merkezi’nde mesleki eğitimlerin, kariyer atölyelerinin yanı sıra drama atölyeleri, sinema etkinlikleri tasarladık.” dedi. Keskin, son olarak yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyelerini verdi.

Ses yarışmasında lise kategorisinde birinci Gediktaş İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sevgi Türe olurken, ikinciliğe Sultanbeyli Anadolu Lisesi öğrencisi Betül Eda Farsak, üçüncülüğe Sultanbeyli Lisesi öğrencilerinden Mücahit Kartalcı layık görüldü.

Ortaokul kategorisinde ise Türk Hava Kurumu Ortaokulu öğrencisi Saime Koğanaslan birinci geldi. Maraşal Fevzi Çakmak Ortaokulu’ndan Elif yeşil ikinciliğe, Ahmet Yener Ortaokulundan Berkay Filik üçüncülüğe değer bulundu.
Ses yarışmasının jürisinde ise Sultanbeyli’de eğitim veren okulların müzik öğretmenleri Okan Gündüz, Özgür Akan, Gülçin Koçak, Murat Taş ve Sebla Acar yer aldı.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.