19 Aralık 2025
Altın 5988.5
BIST 11341.9
Dolar 42.7972
Euro 50.1953
Sterlin 57.2507
Ankara 1°C

Okulları Tamir Ederek Sınav Oluyorlar

Okulları Tamir Ederek Sınav Oluyorlar
İstanbul’da, mesleki eğitim okullarında kalfalık ve ustalık eğitimi alan öğrenciler, okulları tamir ederek sınav oluyor.

İstanbul’da, mesleki eğitim okullarında kalfalık ve ustalık eğitimi alan öğrenciler, okulları tamir ederek sınav oluyor. Senede üç kez uygulamalı sınava tabi tutulan meslek öğrencileri, dolap ve lavaboları tamir edip bozuk prizleri değiştiriyor.

Bahçelievler Mustafa Nevzat Pısak Mesleki Eğitim Merkezi’nde ustalık ve kalfalık eğitimi alan öğrenciler, senede üç kez, uygulamalı sınavlarını okullardaki eksiklikleri tamir ederek yapıyor. Halit Ziya Uşaklıgil İlköğretim Okulu’na uygulamalı sınav için gelen öğrenciler, bozuk elektrik, su, dolap ve lavaboları tamir etti. Toplam 35 kişilik bir ekiple okuldaki hasar görmüş eşyaları onaran öğrenciler, uygulama sınavı olan ustalık ve kalfalık belgelerini alarak iş hayatına atılmayı hedefliyor. Aralarında elektrik, mobilya, su tesisatı, boya, pencere ve elektronik sistemleri alanında eğitim alan ekip, Halit Ziya Uşaklıgil İlköğretim Okulu’nda yaklaşık 15 bin liralık tadilat yaptı.

Mesleki eğitim okulunda elektrik sistemleri üzerine eğitim alan Mustafa Senal, projeyi hayata geçiren yetkililere teşekkür etti. Senal, “Durumu olmayan okullarda bir miktar bizim de katkımız olduysa hem sınav amaçlı hem de uygulama amaçlı ne mutlu bize. Öğrencilerin eğitimi için bir çalışma yapmak bizim için şereftir. Yanmayan lambaları, arızalı prizleri tamir ediyoruz. Arkadaşlar arasında mobilyacılar, kapıcılar, su tesisatçıları hepsi var . Hem uygulama yapıyoruz, hem de yardımcı oluyoruz. Hocalarımız burada bizi sahalarda görüyorlar. “ dedi.

Mustafa Nevzat Pısak Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ergün Karakaya da, amaçlarının okullara maddi yardım ve mesleki eğitimde farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi. Karakaya, “Bizim okulumuz mesleki eğitim merkezidir. Çalışan işçilere belgelendirme alanında yardımcı oluyoruz. Bunların birçoğu eğitim görüp pratik sınavına giriyorlar. Bir proje geliştirerek bunu okullarda uygulama olarak yaptık. Bu pratik sınavlarını okullarda yapmayı düşündük. Maddi yönden desteğe ihtiyacı olan okullara gelerek hem imtihan ediyoruz, hem de yaptığımız işle milli eğitime ekonomik katkı sağlıyoruz. Mesleki eğitimde farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. İnşallah buradaki öğrenciler de ağabeylerin görüp meslekler hakkında bilgi sahibi olur. Bunu da canlı olarak anlatmaya çalışıyoruz. Yaptığımız işlerle bir netice elde etmek istedik. İnşallah bir örnek olur. Bahçelievler kaymakamlığı da bize çok büyük destek oldu. “ ifadelerini kullandı.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir