1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Okur Yazar Buluşmasındaki Öğrenciler: Ön Yargılarımız Kırıldı
Okur Yazar Buluşmasındaki Öğrenciler: Ön Yargılarımız Kırıldı

Okur Yazar Buluşmasındaki Öğrenciler: Ön Yargılarımız Kırıldı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde kaymakamlık ve İlçe Gençlik Merkezi tarafından yaklaşık 7 aydır devam eden 'Okur-Yazar Buluşması' programı sona erdi.

A+A-

Şırnak’ın Cizre ilçesinde kaymakamlık ve İlçe Gençlik Merkezi tarafından yaklaşık 7 aydır devam eden 'Okur-Yazar Buluşması' programı sona erdi. Programın son konuğu Yazar Muhterem Yüceyılmaz olurken, öğrenciler, programda kendilerine verilen eğitimle beraber önyargılarının kırıldığını ifade etti.

Yaklaşık 7 aydır yazarları Cizreli gençlerle buluşturan program sona erdi. Her ay bir yazarı gençlerle buluşturan programda gençler, okuma ve yazarlık hakkında önemli bir birikime sahip oldu. Cizre Öğretmenevi’nde devam eden programın son konuğu Muhterem Yüceyılmaz oldu. Yüceyılmaz, Türk Edebiyatı Dergisi'nin düzenlediği 'Ömer Seyfeddin Hikaye Yarışması'nın 1995 yılı birincisi. Uzun bir süre Türk Edebiyat Vakfı yazı işleri müdürlüğü yapan Muhterem Yüceyılmaz, Cizreli gençlerle buluştu. Buluşmadan önce yazarla ilgili kitapları okuyan ve yazarı çok merak eden gençler, son buluşmada mükemmel bir edebiyat deneyimine ve birikimine tanık oldu. Sevgi ve olumlu düşünce ile ilgili gençlere düşüncelerini aktaran yazar, gençlere hayata bakış açılarının yön verdiğini, bu bakış açısı olumlu ve sevgi dolu ise hayatın da güzel ve mutlu geçeceğini anlatarak, deneyimlerini ve anılarını paylaştı. Gençlerin yönelttiği sorularla buluşma tamamlandı. Gençlere kitaplarını imzalayan yazar, gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

"8 AYDA ÖĞRENCİLER ÇOK BİLGİ TOPLADI"

Yaklaşık 8 ay devam eden programda öğrencilerin oldukça bilgi sahibi olduklarını söyleyen Cizre Gençlik Merkezi Müdürü Abdulhakim Selimoğlu, “Bu okur-yazar buluşması programı İlçe Gençlik Merkezi tarafından düzenlenmektedir. Bu güzel ve büyük projeyi ilçe kaymakamımız bize önerdi. Hakikaten çok faydalı bir şey oldu. Öğrencilerimiz için çok güzel oldu. Güzel ve iyi bir tecrübe kazandılar. Yeni bilgiler öğrendiler. Programımız yaklaşık 7 aydır devam ediyordu. Toplam 8 yazar getirdik. Buraya gelen yazarlarımız hem öğrencilerimize güzel şeyler anlattı hem de Cizremizi gördü tanıdı. Tarihi mekanlarımızı gördü tanıdı. Artık yazarlarımız gittikleri yerde de buranın güzelliklerini anlatır. Allah nasip ederse buradaki gençlerimizi İstanbul veya Ankara’ya götürüp orada tekrar yazarlarla buluşturacağız. İnşallah Şırnak için Cizre için güzel şeyler olur. Bu programda emeği çok geçen ilçe kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

"BİZİM ÖN YARGILARIMIZI KIRMAYI BAŞARDILAR"

Cizre’ye gelip onlarla buluşan yazarların kendilerinde olan yazarlıkla ilgili önyargıları kırmayı başardıklarını ifade eden öğrenciler, gelen yazarlara teşekkürlerini iletti. Uzun bir zamandır programa katıldıklarını ifade eden Cizre Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Ruken Sabuncu, programdan çok memnun kaldıklarını ve çok güzel geçtiğini söyledi. Ruken Sabuncu, “Buraya bizimle buluşan yazarların her biri çok değerli ve bize çok değerli bilgiler verdiler. Her yazarın farklı bir kitabında farklı ve değişik bir bilgi sahibi oluyoruz. Batı illerinden gelip burada oturup bize edebiyatla ve yazarlıkla ilgili bilgi vermesi bizi çok mutlu ediyor. Özellikle son gelen Muhterem Yüceyılmaz hocamın söylediği şeyler beni çok etkiledi. Yazar olma isteğim daha da arttı. Onun gözünden dünyaya bakmayı gerçekten çok isterdim. Çok memnun kaldık. Umarım biz de onlar gibi artık başka bir yerde böyle oturup öğrencilere böyle sunum yapabiliriz.” şeklinde konuştu.

Buluşma sonrası İç Kale ve Hamidiye Kışlası tarihi yerlerini gezen yazar, Kaymakam Şenol Koca'nın misafiri oldu. Yazar’a, içinde Cizre'yi tanıtıcı kitapların da bulunduğu hediyeler takdim edildi. Daha sonra Gençlik Merkezi Müdürü Abdulhakim Selimoğlu ve programın Edebiyat Koordinatörü Osman Gökhan Çam ile Ulu Cami ve Hz. Nuh (as) türbesini de ziyaret eden Yazar Muhterem Yüceyılmaz, Cizre’den ayrıldı.






CİHAN

Okur yazar buluşmasındaki öğrenciler: Ön yargılarımız kırıldı

Okur yazar buluşmasındaki öğrenciler: Ön yargılarımız kırıldı

Okur yazar buluşmasındaki öğrenciler: Ön yargılarımız kırıldı

Okur yazar buluşmasındaki öğrenciler: Ön yargılarımız kırıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.