1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Olimpiyat Çocukları Ağaç Dikti
Olimpiyat Çocukları Ağaç Dikti

Olimpiyat Çocukları Ağaç Dikti

30 ülkeden 70 çocuk Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında geldikleri Düzce’de Sevgi Evlerinde kalan çocuklarla birlikte fidan dikti.

A+A-

30 ülkeden 70 çocuk Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında geldikleri Düzce’de Sevgi Evlerinde kalan çocuklarla birlikte fidan dikti.

Gümüşova’nın Yongalık Köyünde Uluslararası Türkçe Olimpiyatları ve Sevgi Evi öğrencileri hatıra fidanı dikildi. Düzce Valisi Adnan Yılmaz; "bu gün dünya çevre günü dünya çevre günü dolayısıyla Türkçe olimpiyatları dolaysıyla ilimizde bulunan konuklarımız 30 ülkeden 70 öğrencimiz bu gün düzce de otoyol kenarında bizim sevgi evlerindeki Türkiye şampiyonu çocuklarımız ve yetiştirme yurdundaki evlatlarımızla eşleşerek her biri birer fidan dikiyorlar hayat veriyorlar ağaç olacak orman olacak yurtlarına döndüklerinde diyecekler ki bizim Türkiye de düzce de kardeşlerimizin evinde dikili fidanımız var diyecekler." dedi

Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Eyüp Çakır ise bu gün burada her çocuğumuzun da bir dikili ağaçı var diyoruz inşallah bu kaynaşmanın coşkunun 30 ülke çocuğunun nasıl bir arada bulunabiliyorsa dünyanın küçüldüğünü insanlar arasında aslında paylaşılmayacak hiçbir şeyin kalmadığının göstergesidir Türkçe olimpiyatları gerçekten bir medeniyet projesi 140 ülke 2000 çocuğumuzu ağırlamaktan son derece mutluyuz.”

Bu yıl Düzce’de ilk kez gerçekleştirilen Türkçe olimpiyatları için Düzce’ye gelen 30 ülkeden 70 çocuk dan birisi olan Bosna hersek öğrenci “ Bosna hersek den geliyorum bu gün burada ağaçlar diktik buradan bolu ya gececez buradan düzce den çok memnunuz.”dedi Sevgi Evi çocukları ile birlikte hatıra ormanı oluşturdu. Düzce Valisi Adnan Yılmaz ve Eşi Aysel Yılmaz’ın katıldığı fidan dikiminde çocuklar çam fidanlarını toprakla buluşturdu. Fidanların can suyunu da kendi elleri ile diken çocuklar çok mutlu olduklarını söyledi.

CİHAN

Olimpiyat çocukları ağaç dikti

Olimpiyat çocukları ağaç dikti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.