1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Olimpiyat Çocukları Antalya’da Büyük İlgiyle Karşılandı
Olimpiyat Çocukları Antalya’da Büyük İlgiyle Karşılandı

Olimpiyat Çocukları Antalya’da Büyük İlgiyle Karşılandı

11. Türkçe Olimpiyatları’nın Antalya il etkinliğine katılacak 21 ülkeden 72 çocuk şehre geldi.

A+A-

11. Türkçe Olimpiyatları’nın Antalya il etkinliğine katılacak 21 ülkeden 72 çocuk şehre geldi. Antalya’da büyük coşkuyla karşılanan çocuklar şehir protokolünü ziyaret etti, Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi’nde (AKDİM) basın toplantısına katıldı. Yarın gündüz şehri gezecek çocuklardan Kosovalı Ermira Krusha, kendilerine gösterilen ilgiyi ‘muhteşem’ kelimesi ile ifade ederken, Antalya etkinliğine geçen yıl katılan ekibin içinde de yer alan Tacikistanlı Alişer Murodov da, “Bu yıl ilgi çok iyi.” dedi.

    Türkçe Olimpiyatları’nın Antalya il etkinliği yarın akşam saat 21.00’de Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’nda gerçekleştirilecek. 21 ülkeden 72 çocuk şarkı, şiir okuma, halk dansları, sunuculuk gibi dallarda hünerlerini sergileyecek. Antalya etkinliği için bugün şehre gelen çocuklar ilk günü protokol üyelerini ziyarete ayırdı. Gruplara ayrılan öğrenciler Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nı, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü’nü, Emniyet ve Milli Eğitim il müdürlüklerini ziyaret etti. Bir grup öğrencide Antalya il etkinliğinin organizasyonunu üstlenen AKDİM’de düzenlenen basın toplantısına katıldı.

    Olimpiyata Kosova’dan katıldığını söyleyen Ermira Krusha, ‘Muhteşem bir ilgi’ ile karşı karşıya olduklarını dile getirerek, “Görülmeyiş bu ilgi için bile buraya gelmek yeter. Başka ülkülerde de yarışmalar oluyor ama buradaki ilgi bambaşka.” diye konuştu. Kendisini en çok etkileyenin ‘çok güzel karşılanmak’ olduğunu ifade eden Kosovalı Ermira, “Antalya çok güzel. Antalya’yı hep duyuyorduk ve gelmek istiyorduk. Nasip bugüneymiş, geldik.” şeklinde konuştu.

    10. Türkçe Olimpiyatları’na da katıldığını ve geçen yıl da Antalya etkinliğinde yer aldığını anlatan Tacikistan’dan Alişer Murodov, bu yıl ilginin çok daha iyi olduğunu söyledi. Ülkesinde her öğrencinin Türkçe Olimyatları’na katılmak istediğini anlatan Alişer Murodov, ancak bunu çok çalışan ve başarılı olabilenlerin elde ettiğini belirtti. Tacikistanlı Alişer, kendisinin ise olimpiyatlara 2 yıldır hazırlandığını söyledi.

    Türkçe Olimpiyatları’nın 6. defa Antalya’da düzenleneceği bilgisini paylaşan AKDİM Genel Koordinatörü Dr. İbrahim Kundak, ev sahipliği yapmaktan ötürü çok mutlu olduklarını dile getirdi. 2003'te 17 ülkeden 62 öğrencinin katılımıyla başlayan Türkçe Olimpiyatları’na 11. yılında 140 ülkeden 2 bin öğrencinin iştirak ettiğini hatırlatan Kundak, organizasyonun her geçen gün ili odağa olmayı sürdürdüğünü ifade etti. Kundak, organizasyonun arkasında görünmeyen birçok insanın ve gönüllünün yer aldığına dikkat çekti. Kundak, “Türkçe Olimpiyatları; barışın, sevginin, hoşgörünü, diyalogun dilidir. Programa tüm Antalyalıları davet ediyoruz. Program ücretsiz, davetiyelidir. Davetiyeler de AKDİM’den temin edilebilir.” dedi.

    Antalya il etkinliğinin yarın Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’nda gerçekleştirileceğini belirten Kundak, yaklaşık 60 bin kişinin katılacağı organizasyonla ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Kundak, etkinliğe Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in de iştirak edeceğini sözlerine ekledi.

    Toplantının sonunda Moğolistan’dan Ularkhan Malcibai ‘Ya Rabbim’, Kazakistan’dan Madiyar Kuzdeubayev ‘Genç Osman’ parçalarını seslendirdi. Bugünü ziyaretlerle geçiren çocuklar yarın gündüz; yat ve şehir turuna çıkacak, şelaleleri ziyaret edecek, alışveriş yapacak. CİHAN

Olimpiyat çocukları Antalya’da büyük ilgiyle karşılandı

Olimpiyat çocukları Antalya’da büyük ilgiyle karşılandı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.