Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Mimar Sinan Proje Olimpiyatları’nın Türk dünyasında mimari açıdan bir birlikteliğin sağlanmasına katkıda bulunulacağına inandığını söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Dr. İlyas Demirci, Trabzon Belediye Meclisi toplantısına katılarak, 15–18 Ekim 2012 tarihleri arasında Trabzon'da düzenlenecek Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı kapsamında yapılacak Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları hakkında üyelere bilgi verdi.
Bakan Yardımcısı Balta, toplantıda yaptığı konuşmada, Mimar Sinan Proje Olimpiyatları'na 8 devlet başkanı, 300’ü aşkın üniversite rektörü ve 50’nin üzerinde ülke temsilcisinin katılacağını belirtti. Mimar Sinan Proje Olimpiyatları’nın Türk dünyası ülkelerinde mimari açıdan bir birlikteliğin sağlanmasına katkıda bulunulacağına inandığını kaydeden Balta, “Ecdadımızın bizlere ve dünyaya bıraktığı tarihi ve kültürel mirasın gelecek nesillere yansıtılması için bu organizasyon çok büyük önem taşıyor. Olimpiyatlar ayrıca ülkemizde 2023 vizyonuna uygun olarak kimlikli ve kişilikli marka şehirlerin gelecek nesillere bırakılması için özellikle yerel yönetimlerimizin çalışmalarına ışık tutacağını ümit ediyoruz. Bu olimpiyatların ülkemize ve bütün dünyaya hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Dr. İlyas Demirci de proje olimpiyatlarının sadece Trabzon değil, aynı zamanda ülke için de önemli bir fırsat oluşturacağına inandığını dile getirdi.
CİHAN
Kaynak: