1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Olimpiyatlar Sayesinde Türkler Her Yerde Saygıyla Karşılanıyor"
Olimpiyatlar Sayesinde Türkler Her Yerde Saygıyla Karşılanıyor

"Olimpiyatlar Sayesinde Türkler Her Yerde Saygıyla Karşılanıyor"

Türkçe Olimpiyatları sayesinde Türklerin dünyada saygı ile karşılandığını ifade eden AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Çin’e gittiğinde bunu bizzat yaşadığını söyledi.

A+A-

Türkçe Olimpiyatları sayesinde Türklerin dünyada saygı ile karşılandığını ifade eden AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Çin’e gittiğinde bunu bizzat yaşadığını söyledi. Çin’de Türkçe öğrenmek isteyen çok sayıda insanla karşılaştığını ifade eden Can, Türk okullarının bu konuda örnek teşkil ettiğini belirtti.

Nöbetçi vekil uygulaması kapsamında partisinin il başkanlığında partililerle bir araya gelen Can, “Kırıkkale’de Türkçe Olimpiyatları, yapılması önemli bir organizasyon olarak göze çarpıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Farklı ırktan insanların bir araya gelerek Türkçenin güzelliği ile ilgili kardeşlik duygusunu benimsemesi ve kardeşliğin pekişmesi önemli bir olay. Baktığımız zaman dünyanın hangi ülkesine gidersek gidelim, Türkler iyi bir şekilde ve saygı çerçevesi altında karşılanıyor. Bu da Türk okulları sayesinde oluyor. Okullar sayesinde yatırımcılarımız dış ülkelere giderek oralarda yatırımlar yapıyor. Afrika ülkelerinde önemli çalışmalar var. Asya ile Afrika ile biz bir bütünüz.” diye konuştu.

Gezi Parkı olayları hakkında Can, 3 milyar ağaç dikmiş bir iktidarı 10 ağaçtan dolayı yargılamanın haksızlık olduğunu söyledi. Türkiye'nin sayılı ekonomiler arasına girdiğini ifade eden Can, şöyle konuştu: "Taksim Gezi Parkı'nda çıkan hadisenin temeline bakıldığında 8 -10 ağaç var. 3 milyar ağaç dikmiş iktidarı 10 ağaçtan dolayı yargılamak haksızlık olur. Oradaki ağaçlar sökülerek başka bir parka dikilmiş. Teknoloji buna müsait. Fakat orada izah edilemedi mi, onu bilmiyoruz. İyi niyetli vatandaşlarımız da buna iştirak etti. Bunu doğru bulmuyorum. Trafik felç oldu. Bunu Ankara'da da yaşıyoruz. Kamu binalarına zarar veriyorlar. Demokrasinin vazgeçilmezi seçimdir. Türkiye'de 2 kişiden birinin oyunu almış ve yüzde 50 ile iktidara gelmiş bir partiye o vatandaşın saygı duyması gerekiyor." CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.