1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Oltu’da Açılan Ebru Sergisi Gençlerin İlgi Odağı Oldu
Oltu’da Açılan Ebru Sergisi Gençlerin İlgi Odağı Oldu

Oltu’da Açılan Ebru Sergisi Gençlerin İlgi Odağı Oldu

Erzurum’un Oltu ilçesinde ebru resim sergisi açıldı. “Oltu Kültür Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği” tarafından organize edilen ebru resim sergisinde, "Umudun Sesi Gençlik" konulu proje kapsamında yapılan çalışmalar sanat severlerin beğenisine sunuldu.

A+A-

Erzurum’un Oltu ilçesinde ebru resim sergisi açıldı. “Oltu Kültür Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği” tarafından organize edilen ebru resim sergisinde, "Umudun Sesi Gençlik" konulu proje kapsamında yapılan çalışmalar sanat severlerin beğenisine sunuldu. Projede görevli öğretmenlerden Özlem Yeşilyurt, Celalettin Şenyayla ve kursiyerler tarafından özenle şekillendirilen el emeği göz nuru onlarca eser, yapılan görkemli açılışta Oltululara tanıtıldı. Oltu Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan serginin açılışına Oltu kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Oltu belediye başkanı İbrahim Ziyrek, Ak Parti Oltu ilçe başkanı Fuat Demir ve çok sayıda sanatsever katıldı. Oltu kaymakamı Çobanoğlu ve Oltu belediye başkanı Ziyrek açılış kurdelasını birlikte keserek sanatseverleri sergiye davet etti. Gençlik ve Spor Bakanlığının katkılarıyla hayata geçirilen "Umudun Sesi Gençlik" proje kapsamında yapılan rengarenk çalışmalar davetlilerin yoğun ilgisini çekerken, gençlerin de ilgi odağı oldu. Oltulu gençler, çiçek motifleri, dini temalar, doğa manzaraları, kumaş desenleri gibi konuların yanı sıra özgün şekillendirmelerin de işlendiği tabloları incelemekten kendilerini alamadı. Oltu kaymakamı Çobanoğlu, geleneksel sanatların geliştirilerek gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini vurgularken, bu tür çalışmalara her zaman destek verdiklerini ifade etti.
“Oltu Kültür Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği” yönetim kurulu başkanı İsa Kaya, proje kapsamında, gençlerin el becerilerini geliştirerek sosyal ve kültürel açıdan topluma faydalı hale getirmeyi amaçladıklarını ifade ederken, 1,5 yıldır azimle çalışan öğretmenlerimizi ve kursiyerlerimizi tebrik ediyorum dedi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.