1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. On Binlerce Tokatlı Şamlar’da Buluştu
On Binlerce Tokatlı Şamlar’da Buluştu

On Binlerce Tokatlı Şamlar’da Buluştu

İstanbul’da yaşayan on binlerce Tokatlı, Başakşehir Belediyesi tarafından organize edilen ‘Geleneksel Tokat Buluşması’nda bir araya geldi.

A+A-

İstanbul’da yaşayan on binlerce Tokatlı, Başakşehir Belediyesi tarafından organize edilen ‘Geleneksel Tokat Buluşması’nda bir araya geldi.

Şamlar Mesire Alanı’da bu sene üçüncüsü yapılan etkinliğe Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti milletvekilleri Harun Karaca, Zeyid Aslan, Mehmet Domaç’ın yanı sıra Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da katıldı.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ile Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek’in bulunduğu etkinlikte söz alan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Tokat Sezar’ın bile hayran kaldığı, Diojenin bile üzerine sözler söylediği, Mevlana’nın gidip mutlaka görülmeli dediği bir yer. En kısa zamanda gitmeyi düşünüyoruz. Birlik ve beraberliğiniz daim olsun. Dayanışmanın simgesi bu organizasyonların her zaman devam etmesini diliyorum.” dedi.

Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ise “Son 3-4 senedir İstanbul’da yaşayan 480 bin Tokatlı kardeşimiz var. Böylesi güzel bir birlikteliği görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Sizler bu birlikteliğinizi devam ettirdiğiniz sürece Tokat var olduğunu ortaya koyacak. İstanbul’daki Tokatlılar Tokat’taki Tokatlılardan daha büyük bir güç olacaksınız. “ dedi.


‘Geleneksel Tokat Buluşmaları’na önayak olan AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca da “Bu organizasyonu 3 senedir yapıyoruz. Birinci sene 25 bin, üçüncü sene 50 bin civarında, bu senede 100 bin hedefle yola çıktık. Yağmur yağmasına rağmen burayı tıklım tıklım dolduran hemşerilerimize ben buradan teşekkür ediyorum. Zira böyle büyük bir organizasyonu kimse hayal edemiyordu. Ama arkadaşlarımız ve derneklerimiz destek verdiler ve herkesin evine ulaştılar ve buraya davet ettiler. Ayaklarına sağlık bu yağmurlu güne rağmen burayı doldurdular.” ifadelerini kullandı.


Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da Başakşehir’in İstanbul’da Tokatlıların en çok yaşadığı yer olduğunu belirtirken, şunları kaydetti:

“Şu hava şartlarına rağmen burayı dolduran on binler Tokatlıların dayanışmasını bir defa daha ortaya koydu. Burada başka iller de organizasyon yaptı ama aynı anda bu kadar büyük bir kalabalığı bir araya getiren il Tokat oldu. Bu şehre ve hemşehriye bağlılık ile ilgili. Kuşku yok kırdığınız rekor diğer illere de örnek olacak. Kapımız ve gönlümüz her zaman Tokat halkına açık, bu böyle bilinmeli.”



Karakucak güreşleri, yarışmalar ve ünlü sanatçıların yer aldığı piknikte Tokatlı ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, ellerini açıp dua okudu. Alanı dolduran on binler Necdet Kaya, İsmail Altunsaray, Seyhan Güler, Bülent Serttaş ve Orhan Ölmez gibi ünlü sanatçıların şarkıları ile eğlendi.

Program sonunda yemek yarışması ve güreş müsabakasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.