1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Öncel: Dsi De Biz De Çıkan Yasadan Muzdaribiz
Öncel: Dsi De Biz De Çıkan Yasadan Muzdaribiz

Öncel: Dsi De Biz De Çıkan Yasadan Muzdaribiz

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(SASKİ) Genel Müdürü Coşkun Öncel, 2014’te yürürlüğe girecek ve büyükşehir belediyelerinin sınırlarını il mülki sınırları yapacak yeni Büyükşehir Kanunu'nu kastederek “Bir yasa çıkıyor, kimin ne yapa.

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(SASKİ) Genel Müdürü Coşkun Öncel, 2014’te yürürlüğe girecek ve büyükşehir belediyelerinin sınırlarını il mülki sınırları yapacak yeni Büyükşehir Kanunu'nu kastederek “Bir yasa çıkıyor, kimin ne yapacağı belli değil. DSİ de biz de aynı şeyden muzdaribiz." dedi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(SASKİ) Genel Müdürü Coşkun Öncel, 2014 yılında yürürlüğe girecek ve büyükşehir belediyelerinin sınırlarını il mülki sınırları yapacak yeni Büyükşehir Kanunu hakkındaki görüşlerini paylaştı. Dere ıslahı sorumluluğunun hangi kurumlarda olduğu konusunda bir yasal boşluk olduğunu söyleyen SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, “Büyükşehir Kanunu çıktı. Bir yasa çıkıyor kimin ne yapacağı belli değil. DSİ de biz de aynı şeyden muzdaribiz." ifadesini kullandı.

DSİ’nin yasasında dere ıslahı ve taşkınları koruma görevinin bulunduğunu söyleyen SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, “Kızılırmak ve Yeşilırmak’tan yeni yasayla SASKİ’nin sorumluğuna bağlanacak. 60 yıldır DSİ oralarda bir şey yapmamış, ben iki günde nasıl yapacağım. Dediler ki bir gecede yasa çıktı. Büyükşehirin parası, personeli ve ekipmanı var mı? İlave verildi mi? Bir sürü yerde problem var, bunları yapmaya ne benim param ne de ömrüm yeter. Bir yerden başlıyorsun yapa yapa gidiyorsun. Buralarda taşkın olur ve sigorta para öderse, 'SASKİ suçlu sensin' denilecek. Yasaların arasında boşluklar var. Dünya Su Kongresi’nde bilim adamlarının yaptığı açıklamalarda dünyada küresel iklim değişikliği nedeniyle artık teknik formüllerin değişmesi gerektiğini, debilerin değiştiğini dile getirdiler. Biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu ödenek, zaman ve bilgi birikimi meselesidir." diye konuştu.

ATIKSU ARITMA TESİSİ GELECEK YIL NİSAN AYINDA BİTECEK

Açıklamasında inşaat çalışması devam eden Samsun Doğu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı Projesi hakkında bilgi veren SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, şöyle dedi: “Samsun’u mavi bayraklı kentler sıralamasına sokacak olan Samsun Doğu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı Projesi inşaatı 2014 yılının Nisan ayında bitecek. Biz söz konusu tesisi daha erken devreye almak istiyoruz. Yoğun çalışmalarımız devam ediyor. İşletmeye alındığında Samsun’un atık suları arıtılarak kıyıdan 2 bin 450 metre uzağa ve denizin dibine arıtılmış şekilde deşarj edilecek. Karadeniz’de söz konusu tesisin benzeri yok. Tesisi ihale gereği 3 yıl süre ile yüklenici firma tarafından işletilecektir." CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.