1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Onun Tuvali Evinin Duvarları
Onun Tuvali Evinin Duvarları

Onun Tuvali Evinin Duvarları

Ankara'nın Altındağ ilçesinde ailesiyle birlikte yaşayan 25 yaşındaki zihinsel engelli Muhammet Yalçın, yaptığı renkli resimlerle görenlerin ilgisini çekiyor.

A+A-

Ankara'nın Altındağ ilçesinde ailesiyle birlikte yaşayan 25 yaşındaki zihinsel engelli Muhammet Yalçın, yaptığı renkli resimlerle görenlerin ilgisini çekiyor. İki katlı eski evlerinin iç duvarlarının tamamını rengarenk resimlerle süsleyen engelli genç, dış duvarları da resimlemeye başlamış. Birçok kez sergi açan Yalçın, kağıtlara ve bez tuvallere yaptığı eserlerini satarak yeni resim malzemeleri alıyor.

Muhammet, 4 çocuklu Yalçın ailesinin en küçüğü. Diğer kardeşleri evlenince biraz yalnızlık çeken Muhammet, seyyar satıcılık yapan babası Hasan Yalçın (56) işe gittiğinde annesiyle birlikte kalan engellilerin eğitim gördüğü uygulama okuluna ve özel eğitim okuluna gider. Okulda resim yeteneğini fark eden öğretmenleri, onun bu alanda kendini geliştirmesine yardım eder. Babasının aldığı su bazlı akrilik boyalarla resimler yapmaya başlayan Yalçın, iki kez İstanbul’da, birçok kez de Ankara’da sergi açar. Sanatseverler, Yalçın'ın bazı eserlerini satın alır, o da buradan kazandığı paralarla yeni boyalar ve diğer resim malzemeleri alır.

Evinin iç duvarlarını uğur böcekleri, kediler ve arabalarla süsleyen engelli genç, evinin dış cephesinde ulaşabildiği alanları da aynı renklilikte süslüyor. Evin bir odasını atölye olarak kullanan gencin en sevdiği bölüm ise balkon. Burada temiz hava alıp, dinleniyor.

Baba Hasan Yalçın, oğlunun en büyük destekçilerinden. Onun için sergi organizasyonları düzenliyor. Daha önce Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde ve bazı kültür merkezlerinde sergiler organize eden baba Hasan Yalçın, oğlunun renkli yaşamını şöyle anlatıyor: “Oğlumun yaptığı resimlerle duvarlarımız rengarenk. İçerde resim yapmadığı duvar kalmadı. Bazı bölümler yarım, onları tamamlamaya çalışıyor. Dış cephede boyunun yetiştiği yere kadar resimler yaptı. Açtığımız sergilerde satılan tablolar oldu. En son Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde bir hafta önce sergi açtı. Boyalarını ve diğer resim malzemelerini ben alıyorum. Bununla vakit geçiriyor. İçinden ne geliyorsa yapıyor. Canlı renkler kullanıyor.” Tuval ve boyaların parasını bulmanın çok kolay olmadığını dile getiren Hasan Yalçın, “Sanatseverler oğluma destek olursa memnun kalırız” diyor. CİHAN

Onun tuvali evinin duvarları

Onun tuvali evinin duvarları

Onun tuvali evinin duvarları

Onun tuvali evinin duvarları

Onun tuvali evinin duvarları

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.