Altın 5747.518
BIST 10691.55
Dolar 42.2498
Euro 49.2013
Sterlin 55.7082
Ankara 11°C

ONUR AİR SATILDI!

ONUR AİR SATILDI!
Flaş!.. Flaş!.. Türk devi havayolu şirketi satıldı!!

Onur Air, 250 milyon dolara Dubaili ortağa satıldı!!

Türkiye'nin özel havayolu şirketlerinden Onur Air’de uzun süredir yürütülen satış işlemleri sonuçlandı. Şirket, 250 milyon dolara Kudret Tuncel ile Dubai asıllı İngiliz işadamı Mehdi Shams’a satıldı.

Türkiye'nin özel havayolu şirketlerinden Onur Air, yeni sahibine uçtu. Şirket, 250 milyon dolara Kudret Tuncel ile Dubai asıllı İngiliz işadamı Mehdi Shams’a satıldı.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, şu anda şirketin yaklaşık yüzde 70 hissesini elinde bulunduran işadamları, bir süre sonra diğer ortak Cankut Bagana’dan opsiyonlu diğer hisseleri de devralacak!..

TEMMUZA KADAR DEVAM

Satış işleminin Rekabet Kurumu tarafından onaylandığı belirtildi. Onur Air’in yüzde 30 hissesini elinde bulunduran işadamı Cankut Bagana, şirketin yönetim kurulu başkanlığı ve genel müdürlük görevini bir süre daha sürdürecek. Temmuzda yeni yapılanmaya gidilecek.

ORTAKLAR KİM?

Şirketin yeni ortaklarından İstanbul Esenyurt’ta bulunan Enes Makine’nin kurucusu Kudret Tuncel, 1985’te kozmetik sanayi sektöründe aerosol, parfüm dolum ve kapatma işine başladıktan sonra 1996’da Enes Makine Sanayii’ni kurdu.

Mehdi Shams de, ABD, İngiltere, Almanya, Dubai, Çin ve İran’da ofisi bulunan Home Persian şirketinin sahibi.

1.600 ÇALIŞANI VAR!

Havacılık sektörüne 1992’de adım atan Onur Air, bugün 1.600 çalışanı ve 32 uçağı ile yurtiçinde 14, yurtdışında 5 tarifeli uçuş gerçekleştiriyor. İzmir, Antalya, Bodrum, Dalaman ve KKTC Ercan’dan charter (tarifesiz) seferler de düzenleyen şirket, haziranda Antalya, Batman, Erzincan, Sivas ve Malatya’ya çapraz uçuş başlatacak. Şirket, geçen yıl 3 milyonun üzerinde yolcu taşıdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir