1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Oran: Başbakan Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacağız
Oran: Başbakan Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacağız

Oran: Başbakan Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacağız

Taksim Gezi Parkı’nda yıkım çalışmalarını engellemek için nöbet tutan elemcilere polisin müdahale etmesinden sonra parka gelen CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Umut Oran açıklamalarda bulundu.

A+A-

Taksim Gezi Parkı’nda yıkım çalışmalarını engellemek için nöbet tutan elemcilere polisin müdahale etmesinden sonra parka gelen CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Umut Oran açıklamalarda bulundu. Umut Oran, “Ne yaparsanız yapın, biz kararımızı verdik.” sözlerinden dolayı Başbakan Erdoğan hakkında dava açacaklarını söyledi.

Gezi Parkı’ndaki çalışmalara engel olmak için nöbet tutan vatandaşlara sabah saatlerinde polis müdahale etti. Yaşanan olayların ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Umut Oran vatandaşlara destek vermek için parka geldi. Umut Oran, Gezi Parkı ile ilgili sözleri ve Gezi Parkı'nda yaşananlarla ilgili Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Yasama görevlerine yerine getirmek için Ankara'da olmaları gerekirken Gezi Parkı’nda yaşananlara gösterdikleri duyarlılık nedeniyle İstanbul’da kaldıklarını anlatan Oran, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer Türkiye hukuk devleti ise bugün sabaha karşı yaşananlar hukuk dışıdır. Hukuk insanlarının görevini yerine getirmesi gerekir. Türkiyede’ki savcılar bir yerlerden talimat almadan bir şey yapamıyor mu? Cumhuriyetin savcılarını göreve davet ediyorum. Kendini diktatör olarak gören bir kişi tarafından karar alınamaz. ‘Biz karar verdik kimse engel olamaz’ diyemez. Bizim görevimiz vatandaşın sorunun çözmek. Başbakan ‘biz karar verdik bunu yakıcağız bunu yapacağız’ diyemez. Burada yaşananlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Dünkü sözleri ile ilgili de suçlamada bulunacağız.”

Gezi Parkı ile ilgili açıklamada bulunan Tekin de “Bu eylem İstanbulluların kente sahip çıktığı bir eylemdir. Biz CHP milletvekilleri olmaktan ziyade kente sahip çıkmaya çalışan yurttaşlarız. CHP olarak arkadaşlarımız her gün burada nöbet tutacak.” dedi.

Dün akşam CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da parka geldiğini hatırlatan Tekin, bu ziyaretin sabahında biber gazlı müdahale olmasını manidar bulduğunu söyledi. Tekin, “Bu gaz Sayın Kılıçdaroğlu’na ve bize sıkılmış bir gazdır.” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANINDAN RANDEVU TALEP ETTİ

Başbakan Erdoğan’ın Gezi Parkı hakkında söylediklerine atıf yapan Tekin, “Başbakan’ın dünkü demeci tam bir dehşet verici demeçtir. Herhangi bir hukuk sisteminde bir başbakanın kentle ilgili karar verme yetkisi olmaz. Buranın belediye başkanı yok mu. Sayın Tobbaş derhal o diplomanızı yırtın atın. Siz yüz binlik plan yaptınız. O planda böylesi bir rezaletin olmadığını biliyoruz. Sadece bir diktatörün talebiyle kenti yok edemezsiniz. Sayın Cumhurbaşkanı’nı göreve davet ediyorum. İstanbul’da yaşayan bir yurttaş olarak sayın Cumhurbaşkanı’ndan randevu talep ediyorum.” şeklinde konuştu.

'CANLI YAYIN YAPAN YOK MU?'

Konuşmasına başlamadan önce canlı yayın yapan kanal olup olmadığını soran Gürsel Tekin, TRT ve Anadolu Ajansı’nı hedef aldı. Tekin, “Bizim AKP yetkililerinden ne eksiğimiz var? TRT burada mı, Anadolu Ajansı burada mı? 76 milyonun ödemiş olduğu elektrik parasıyla yayın yapan TRT neden canlı yayın yapmaz? Biz kamu görevi yapmıyor muyuz?” şeklinde tepkisini dile getirdi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.