1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'ORGANİZE İŞLER'
ORGANİZE İŞLER

'ORGANİZE İŞLER'

Köstebek polislere hangi ceza verildi?

A+A-

Galip Öztürk hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü’nden bilgi ve belge sızdırıldığı, köstebek iki polis memurunun da hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı!

SON.TV / Galip Öztürk hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü’nden bilgi ve belge sızdırıldığı, köstebek iki polis memurunun da hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı!

Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, 2010/1876 sayılı soruşturmayı yürütürken Galip Öztürk tarafından kurulduğu iddia edilen çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik teknik ve fiziki takipte ilginç bir ayrıntıya ulaştı.

Galip Öztürk için alınmış dinleme ve HTS kararlarının soruşturma devam ettiği sırada Galip Öztürk tarafından esrarengiz bir şekilde ele geçirildiği belirlendi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'ndan (KOM) temin edilen LOG kayıtları incelemesi sonucu bahse konu kararların o dönem İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli Gürkan Y. tarafından KOM evrak sistemine girilerek indirildiği anlaşıldı.

Gürkan Y.‘nin bilgi ve belgeleri suç örgütüne sızdırmak için polis memuru arkadaşı Hakan K.‘ye ilettiği, iki polis memuru arasında olay öncesinde sık telefon görüşmeleri gerçekleştiği belirlendi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Gürkan Y.’nin Özel Yetkili İstanbul Başsavcı Vekilliği'nce yapılan 2010/1876 nolu soruşturmaya ait dinleme ve HTS kararlarının TİB'e ulaştırılmak üzere depolandığı, KOM evrak programına şifre ile girilerek mahkeme kararlarının kopyaladığı ve Hakan K’ya iletilerek deşifre edildiği, Hakan K.’nın da soruşturmanın içeriğini ve gerekli belgeleri suç örgütüne ulaştırmak amacıyla örgüt yöneticilerine ulaşmaya çalıştığı, Metro Turizm'de çalışan emekli polis memuru aracılığıyla E. Y. ile görüştüğü, soruşturma hakkında genel olarak E. Y.’ye bilgi verdiği, dosyayı Galip Öztürk'ün avukatı Vasfi Sedat Küçükyılmaz'ın incelemesini sağladığı anlaşıldı.

Galip Öztürk’e yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında her iki isme yönelik de işlem yapıldı. Hakan K. ve Gürkan Y. gözaltına alınarak sorgulandı. Bu kişiler, sevk edildikleri savcılıkça tutuklanarak cezaevine konuldu. Hakan K. ve Gürkan Y. hakkında haksız ekonomik çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak TCK'nın 220/2 53, 54, 58 ve 63, ve TCK'nın 285/1, maddelerince cezalandırılması istemiyle iddianame düzenlendi. İddianamede LOG kayıtlarına göre Galip Öztürk hakkındaki kararları Gürkan Y.‘nin indirdiği belirtildi. İddianamede Gürkan Y. ile bilgileri Galip Öztürk’e ulaştırdığı belirlenen diğer polis memuru Hakan K.‘nin fiziki takip bilgilerine de yer verildi. Bilgilere göre dinleme takip kararlarının emniyet sisteminden indirildiği günlerin devamında Gürkan Y. ile Hakan K.‘nın Fatih‘te bir kahvehanede buluştukları belirlendi. Hakan K.'nın bu buluşmayı takip eden gün Metro Turizm merkezine gittiği de iddianamede yer aldı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama sonucu Gürkan Y.’nin gizli nitelikte olan İstanbul 11., 12., 13. Ağır Ceza Mahkemeleri'ne ait dinleme ve HTS kararlarını kendisine ait şifre ile elde ettikten sonra diğer sanık Hakan K. ile beraber Metro Turizm'e getirerek, haklarındaki gizli kararlardan bilgilendirdikleri ve böylece üzerlerine atılı gizliliğin ihlali suçunu işledikleri kanaatine varıldı. Gürkan Y.’nin örgüte üye olmamakla beraber örgüte yardım etmek suçunu işlediği için 1 yıl 3 ay, soruşturmanın gizliliğini ihlal suçunu işlediği gerekçesiyle ise 2 yıl 1 ay hapis cezası almasına karar verildi. Hakan K. ise örgüte üye olmamakla beraber yardım etmek suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası alırken soruşturmanın gizliliğini ihlal suçundan ise 2 yıl 1 ay ceza yedi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.