04 Ağustos 2026
Altın 6223.4
BIST 13600.59
Dolar 47.5525
Euro 54.7895
Sterlin 63.6747
Ankara 33°C

Orhangazi’de Marmarabirlik Depoları Sıkıntısı Çözülmedi

Orhangazi’de Marmarabirlik Depoları Sıkıntısı Çözülmedi
Marmarabirlik’e ait Orhangazi merkezindeki depolar ikinci yerel yönetim tarafından da kaldırılamadı.

Marmarabirlik’e ait Orhangazi merkezindeki depolar ikinci yerel yönetim tarafından da kaldırılamadı. Belediye Başkanı İsmail Tartar, görüşmelerin çıkmaza girdiğini açıkladı.

Marmarabirlik’in Orhangazi merkezinde, terminal yanı ve Alitekin Caddesi arasındaki depolarının kaldırılmasıyla ilgili görüşmeler yine tıkandı. Orhangazi Belediyesi’nin, önceki dönem Belediye Başkanı Yusuf Korkusuz döneminde kaldırılması için çalışma başlatılan depolar, o dönemin birlik yönetimi tarafından yıkılmıştı.

Depoların bulunduğu alanı Orhangazi’ye kazandırmak isteyen belediye yönetimi, İznik yolunda bir arsa ile takas önermişti. Ancak Marmarabirlik kabul etmeyince görüşmeler tıkanmış, birlik yönetimi eski depoların bulunduğu alanın çevresini tel örgüyle kapatmıştı. Bir süre çay bahçesi olarak faaliyet gösteren alanın ilçeye kazandırılması için Orhangazi Belediyesi’nin şimdiki başkanı İsmail Tartar da yeni bir süreç başlatmıştı.

Birlik Başkanı Hidamet Asa ile görüşen Tartar, depoların bulunduğu alana karşılık seyir terası bölgesinin alt kısmında 32 dönümlük arsayı önermişti. Birlik yönetimi eski depoların bulunduğu alanın imara açılması için ısrarcı olunca süreç yine tıkandı. Belediye Başkanı Tartar, birlik yönetiminin imar ısrarı üzerine görüşmelerin tıkandığını açıklarken, “Orayı imara açmak vatan hainliğidir. Ömrümün yettiği müddetçe o alanı imara açtırmam.” diye konuştu.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir